Четвртак, 5. април 2018.

Председница Народне скупштине сазвала Трећу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години, за среду, 11. април 2018. године, са почетком у 10 часова.


Председница је предложила да Народна скупштина на овој седници размотри Предлог закона о планском систему Републике Србије, Предлог закона о изменама и допунама Закона о девизном пословању, Предлог закона о допунама Закона о рачуноводству, Предлог закона о допуни Закона о ревизији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о факторингу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о играма на срећу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност и Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, које је поднела Влада.

Такође, председница је предложила да се размотре и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Јавног предузећа "Електропривреда Србије", Београд (Пројекат обновљиве енергије Костолац - ветропарк), Предлог закона о изменама Закона о давању гаранције Републике Србије у корист ОТП банка Србија а.д. Нови Сад, Banca Intesa a.d. Beograd, NBG Bank Malta LTD, "АИК Банка" а.д. Ниш и UniCredit Bank Srbija a.d. Bеоград по задужењу Јавног предузећа "Србијагас" Нови Сад, Предлог закона о потврђивању Измена и допуна Конвенције о привременом увозу, Предлог закона о потврђивању Финансијског уговора Железничка пруга Ниш - Димитровград између Републике Србије и Европске инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Уговора о гаранцији (Пројекат техничко - путничке станице (ТПС) Земун - фаза 1) између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Мултилатералне конвенције за примену мера које се у циљу спречавања ерозије пореске основице и премештања добити односе на пореске уговоре и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између KfW, Франкфурт на Мајни и Републике Србије - Програм подстицања обновљиве енергије: Развој тржишта биомасе у Републици Србији (прва компонента), које је поднела Влада.

Предложено је да се на овој седници размотре Предлог одлуке о избору Савета Државне ревизорске институције и Предлог одлуке о избору члана Комисије за хартије од вредности, које је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, као и Предлог одлуке о организацији и раду Службе Народне скупштине, који је поднео Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Народне скупштине.

Трећа седница Првог редовног заседања одржаће се у Дому Народне скупштине, Трг Николе Пашића 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5