5. децембар 2018.  Председник и чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону у разговору са потпредседником СО Беране

5. децембар 2018. Председник и чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону у разговору са потпредседником СО Беране

Среда, 5. децембар 2018.

Председник и чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону разговарали са потпредседником СО Беране

Чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону, на челу са председником Миодрагом Линтом разговарали су данас са Гораном Киковићем, председником српске Народне одбране Васојевића и Лимске долине и потпредседником СО Беране, о положају Срба у Црној Гори.


На почетку састанка, Линта је истакао да је заједно са чланом Одбора Александром Марковићем присуствовао обележавању стогодишњице Велике Народне скупштине српског народа у Црној Гори и Дана уједињења Црне Горе и Србије, 1. децембра. Линта је рекао да се у Црној Гори може видети дубока подела међу народом и истакао да Одбор чини све што је у његовој моћи да помогне српски народ на подручју Црне Горе, с циљем да се сачува његов национални и културни идентитет.

Александар Марковић истакао је да је свестан ситуације и пропаганде које се води против српског народа и прогона српских политичара који делују на овом подручју, а мр Иван Костић, навео је да је Беране центар српства у Црној Гори и веза између две земље кроз историју, те да се нада да ће доћи до поновног уједињења два народа.

Чланови су договорили и то да се Министарству спољних послова још једном упути иницијатива за отварање конзулата у Беранама, или барем конзуларне канцеларије, где би српски народ могао да се обрати за помоћ.

Киковић се сложио са идејом за отварање конзуларне канцеларије у Беранама и замолио чланове Одбора да сваком приликом која им се укаже посете Црну Гору, како би показали своју подршку и бригу о свом народу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја