13.март 2013. Председник Народне скупштине и амбасадор Швајцарске

13.март 2013. Председник Народне скупштине и амбасадор Швајцарске

Среда, 13. март 2013.

Председник Стефановић разговарао са амбасадором Швајцарске

Председник Народне скупштине примио је Њ.Е. амбсадора Швајцарске конфедерације, Жана Данијела Руха, на његов захтев.


Председник Народне скупштине Небојша Стефановић је пожелео добро дошлицу амбасадору Руху који је изразио задовољство због сусрета,посебно због чињеница да је у српском парламенту са радом започела Посланичка група пријатељства са Швајцарском. Амбасадор Рух је обавестио председника Стефановића о планираном сусрету са представницима те групе, подсетивши на значајну улогу која је Швајцарска имала и још увек има у програмима подршке Србији на различитим нивоима, започетим још 1999. године.
Оценивши да неки од програма имају значајног успеха, поменувши да је до сада, само у области енергетике Швајцарска у Србију уложила 32 милиона евра, амбасадор Рух је посебну пажњу посветио актуелном програму сарадње са парламентом који се реализује у сарадњи са УНДП-јем. Амбсадор Рух је иницирао да би првим састанком Управљачког комитета овог програма који се односи на јачање различитих капацитета парламента, требало да председава председник Народне скупштине уз присуство представника свих парламентарних фракција, што је председник Стефановић прихватио.
Председник Стефановић је нагасио да је пројекат значајан за транспарентност рада парламента, посебно имајући у виду напоре на развоју средстава комуникације са јавношћу.
Заједнички је оцењено да Србија треба више да учини на поправљању представе коју швајцарска јавност има о Србији. Амбсадор Рух је такође покренуо иницијативу о могућностима да наши грађани који живе и раде у Швајцарској буду укључени у инвестиције у Србији посредством посебних фондова, на чему би требало радити у будућности.
Председник Стефановић је поздравио ову иницијативу, сугеришући да би свакако требало укључити Канцеларију за дијаспору Владе Републике Србије у овакав пројекат.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 22. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја