13.март 2013. Председник Стефановић и амбасадор Басјуни

13.март 2013. Председник Стефановић и амбасадор Басјуни

Среда, 13. март 2013.

Председник Стефановић примио у опроштајну посету амбасадора Египта у Србији

Председник Народне скупштине Небојша Стефановић примио је у опроштајну посету амбасадора Египта Њ.Е. Али Галала Абделазиза Басјунија.


Амбасадор Басјуни обавестио је председника Народне скупштине о актуелној ситуацији у Египту, посебно у погледу одржавања парламентарних избора. Оценивши да Египат пролази кроз период демократске трансформације, амбасадор Басјуни се захвалио на подршци и сарадњи коју је имао као амбасадор Египта у Србији.
Председник Народне скупштине Небојша Стефановић је изразио наду да ће Египат убрзо завршити процесе трансформације што ће донети пре свега бољи живот грађанима, а да ће, после изборног процеса парламентарна сарадња две земље бити успешно настављена. Стефановић је посебно нагласио дуге, историјске пријатељске везе две државе и наших народа изразивши пуну подршку Египту и грађанима те земље коју грађани Србије сматрају пријатељском.
Оценивши протекли период као веома успешан у сарадњи Србије и Египта, амбасадор Басјуни је подсетио на бројне пословне, политичке и парламентарне контакте,као и међусобне државничке посете на највишем нивоу. Србија је доказала да је прави пријатељ Египта, закључио је Басјуни и додао да је уверен да ће се у будућности то односи даље продубљивати.
Амбасадор Басјуни је такође изразио очекивање да ће дијалог који воде представници Србије са Приштином у Бриселу уродити плодом и да ће постизање споразума обезбедити мир и безбедност у региону, додавши да Египат помно прати преговоре и нада се успешном исходу.
Председник Стефановић је рекао да је Србија одлучна да дође до решења кроз преговоре који су дошли у фазу у којој је потребно извршити притисак на Приштину да прихвати компромис у вези са Заједноцом српских општина на северу Косова, као и да се ради о крупном кораку за обе стране који би, уколико буде предузет, означио да је дошло до решења које би стабилизовало ситуацију. Додајући да је сада све урукама Приштине, јер је Србија показала довољно воље да учини компромис, Стефановић је додао да нам много значи став Египта, и поред многобројних притисака да не призна независност Косова.
Захваливши се још једном на сарадњи, амбасадор Басјуни је истакао како је уверен да је прихваћен као прави пријатељ Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 22. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја