Уторак, 17. октобар 2006.

Председник Посланичког клуба Српске радикалне странке примио амбасадоре несврстаних земаља

Председник Посланичке групе Српске радикалне странке у Народној скупштини Републике Србије Томислав Николић, са члановима Посланичке групе, разговарао је 17. октобра у Дому Народне скупштине са шефовима дипломатских мисија 15 несврстаних земаља, акредитованим у Београду.Председник Посланичке групе Српске радикалне странке у Народној скупштини Републике Србије Томислав Николић, са члановима Посланичке групе, разговарао је 17. октобра у Дому Народне скупштине са шефовима дипломатских мисија 15 несврстаних земаља, акредитованим у Београду.

Николић је оценио да је Самит несврстаних земаља, одржан у Хавани у септембру ове године, протекао успешно и изразио жаљење што Србија на том скупу није била адекватно заступљена.

У име Посланичке групе СРС у Народној скупштини Републике Србије, Николић је пожелео Покрету несврстаних успех у даљем раду и изнео уверење да ће се Србија вратити у његово чланство. Као разлоге за то навео је традиционално добру сарадњу са несврстаним земљама, као и угроженост многих земаља због доминације светских сила.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у Србији, Николић је указао на значај потврђивања новог устава на предстојећем референдуму и притом изнео уверење да ће он имати позитиван исход.

Као судбинско питање за државу и народ Николић је истакао решавање питања статуса Косова и Метохије. С тим у вези, он је позвао амбасадоре несврстаних земаља да сугеришу владама својих држава да приликом заузимања ставова о питању Косову и Метохији воде рачуна о међународном праву из Повеље ОУН. Према његовим речима, међународна заједница мора да изврши притисак на Београд и Приштину да се за Космет нађе компромисно решење.

Дипломатски представници несврстаних земаља су у разговору изразили задовољство због изражене жеље Николића да Србија буде члан Покрета несврстаних земаља и истакли да би такав захтев требало да упути Влада Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја