Уторак, 2. август 2011.

Председник Одбора за представке и предлоге разговарао са представницима Канцеларије за цивилно друштво

Председник Одбора за представке и предлоге Саша Дујовић примио је данас председницу Конгреса српског уједињења др Славку Драшковић, са којом је разговарао о унапређењу сарадње Народне скупштине и цивилног друштва.


Председник Одбора за представке и предлоге Саша Дујовић примио је данас председницу Конгреса српског уједињења др Славку Драшковић, са којом је разговарао о унапређењу сарадње Народне скупштине и цивилног друштва. Председник Одбора истакао је да је за годину дана рада Одбор примио више од 900 представки грађана, од којих је решена половина. Дујовић је нагласио да Одбор, на основу приспелих притужби и предлога, предузима активности са циљем заштите права и интереса грађана. Одбор је отворен за грађане и добро сарађује са независним регулаторним телима и невладиним организацијама, истакао је Дујовић.
Представница Канцеларије за цивилно друштво, др Славка Драшковић, истакла је да је у оквиру пројекта “Канцеларија цивилног друштва у парламенту“ сачињена студија у којој су проучени примери сарадње грађанског друштва и парламената неколико земаља. Та студија садржи закључке и препоруке о томе шта би се од датих искустава могло применити у Србији.
Представница Канцеларије истакла је да овај пројекат подржава неколико европских фондова и да је његова главна идеја повезивање грађана са парламентом. Нагласила је да постоји иницијатива да се у Народној скупштини оснује канцеларија за цивилно друштво, која би се бавила питањима грађана.
Подржавајући овај предлог, председник Одбора за представке и предлоге указао је на потребу унапређења даље сарадње парламента и грађана. Најавио је да ће у Народној скупштини у септембру бити организовано јавно слушање на тему неуспелих приватизација, с обзиром на то да се велики број притужби грађана односи на ову област. Подржао је иницијативу да се јавно слушање организује и на тему успостављања чвршће везе између парламента и грађана.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
четвртак, 24. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја