16. децембар 2013. Председник Народне скупштине на седници Скупштине АП Војводине

16. децембар 2013. Председник Народне скупштине на седници Скупштине АП Војводине

Понедељак, 16. децембар 2013.

Председник Народне скупштине говорио на седници Скупштине АП Војводине

Председник Народне скупштине др Небојша Стефановић истакао је, обраћајући се на 26. седници Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, да је циљ Србије, као државе која се определила за европски пут, ефикасно спровођење мера и одлука које ће омогућити изградњу демократског друштва, у коме ће право и правда бити једнако доступни свим грађанима.


У обраћању посланицима Скупштине АП Војводине председник Стефановић навео је да је 2013. година била година великих изазова за Србију, али и великих успеха на пољу европских интеграција. Посебно је истакао да је ступање на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању за Србију имало историјски значај.

Говорећи о Резолуцији о улози Народне скупштине и начелима у преговорима о приступању Републике Србије Европској унији, о којој се данас расправља на седници Народне скупштине, нагласио је да она представља потврду стратешког циља и опредељења наше државе и изразио очекивање да ће Србија до 2020. године постати пуноправни члан Европске уније.

Председник Народне скупштине навео је да је за Србију, као земљу кандидата за чланство у Европској Унији, приоритет сарадња Народне скупштине и Владе, која је надлежна да води и координира читав процес преговора, како би у најкраћем року били испуњени сви потребни политички, економски, правни и институционални критеријуми за чланство. Оценио је и да су добри примери мултиетичности Војводине и примери добре праксе вишевековног заједничког живота на простору српске покрајине, предност Србије у процесу приступања европској заједници.

Говорећи о значају приступања Србије Европској Унији, Стефановић је истакао да ће се тиме пре свега обезбедити економски просперитет, нове инвестиције, а Србија ће добити и могућност учешћа у институцијама Европске Уније, чиме ће стећи право гласа у равноправном дијалогу и одлучивању о кључним националним питањима.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
уторак, 29. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја