22. фебруар 2013. Председник Народне скупштине у разговору са министром туризма и археологије Републике Ирак

22. фебруар 2013. Председник Народне скупштине у разговору са министром туризма и археологије Републике Ирак

Петак, 22. фебруар 2013.

Председник Народне скупштине примиo министра туризма и археологије Републике Ирак

Председник Народне скупштине Републике Србије мр Небојша Стефановић примиo je министра туризма и археологије Републике Ирака, Лива Семеисма у чијој пратњи је био амбасадор Ирака Њ.Е. Фалах Абдуласад.


Председник Народне скупштине је, пожелевши добродошлицу упознао госта са радом Народне скупштине и потсетио на пријатељске односе две земље, изазивши задовољство због посете. Стефановић је нагласио да су односи две земље у свим аспектима у успону додавши да у будућности треба посебно развијати економске односе, потребне и Србији и Ираку.

Захваливши се на пријему ирачки министар је приметио да је током свих сусрета у Београду приметио спремност и искрену жељу да се односи даље унапређују. Потсетивши да односи два народа имају дугу историјску позадину, министар Семеис је оценио да постоји обавеза да се везе даље јачају, што потврђује и његова посета Србији.

Министар Семеис је поновио позив председнику Стефановићу да посети Ирак и додао да је изузетно значајно јачати међупарламентарну сарадњу која ће послужити, између осталог и пружању међусобне подршке Ираку и Србији. Поред више области у којима треба продубити сарадњу, министар је поменуо посебно туризам и археологију, односно војну сарадњу уз могућност поновног активирања ирачког војног посланствау Београду.

Председник Стефановић је прихватио позив за посету подржавши све облике сарадње нагласивши да очекује да ће се постигнути договори реализовати. Он је госта обавестио и о формираној групи пријатељства са Ираком у парламенту и охрабрио директну комуникацију парламентараца и додао да су контакти парламената прави начин за зближавање два народа.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 22. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја