5. фебруар 2013. Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић у разговору са шефом Мисије ОЕБС у Србији Петером Буркхардом

5. фебруар 2013. Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић у разговору са шефом Мисије ОЕБС у Србији Петером Буркхардом

Уторак, 5. фебруар 2013.

Председник Народне скупштине примио шефа Мисије ОЕБС у Србији

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић примио је, у Дому Народне скупштине, Њ. Е. Петера Буркхарда, шефа Мисије ОЕБС-а у Србији са сарадницима.


Председник Народне скупштине Небојша Стефановић оценио је досадашњу сарадњу са мисијом ОЕБС-а у Србији веома успешном, захваливши се на помоћи у остваривању једног од приоритетних циљева ове владе и скупштинског сазива, даљој интеграцији у Европску унију.
Њ. Е. Петер Буркхард се захвалио на пријему сложивши се са констатацијом председника Народне скупштине, такође оценивши досадашњу сарадњу као успешну и изразивши очекивање да ће она бити настављена.
Заједнички је оцењено да ће председавање Србије и Швајцарске ОЕБС-ом, 2014. и 2015. године допринети не само представљању Србије у правом светлу, већ ће послужити и бољој информисаности наших грађана о улози и значају Организације за европску безбедност и сарадњу.
Представници ОЕБС-а су изразили посебно задовољство досадашњим напретком заједничког пројекта Е-парламента а председник Стефановић их је обавестио да се потпуно спровођење очекује почетком октобра али и да се већ сада неке седнице скупштинских одбора одржавају у електронском формату.
Њ. Е. Петер Буркхард и његови сарадници посебно су истакли да је улога парламента од пресудног значаја за развој демократије и приметили напоре ка јачању улоге одбора у српском парламенту, са чиме се председник Народне скупштине сложио, оценивши да је то један од непосредих циљева, јер ће се на тај начин ојачати и контролна улога парламента додавши да би то свакако оснажило и углед у јавности законодавне власти у Србији.
У току разговора покренуто је више тема у којима мисија ОЕБС-а сарађује са различитим институцијама у Србији и обострано изражено задовољство у погледу реализације садашњих пројеката.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31