Четвртак, 27. септембар 2012.

Председник Народне скупштине примио амбасадора Израела

Председник Народне Скупштине Небојша Стефановић примио је Њ.Е. Јосефа Левија, амбасадора Израела, на његов захтев.


Амбасадор Леви се заложио за даље унапређење сарадње две земље полазећи од историјски и традиционално добрих односа. Изразио је подршку процесима евроинтеграције Србије и потврдио континуирану политику Израела поводом КиМ. У том контексту, заложио се и за принципијалну подршку наше стране по сличним питањима у мултилатералним форумима, што се пре свега односи на односе на Блиском и Средњем истоку.

Председник Стефановић је госта обавестио о актуелним активностима НСРС као и о садржајном разговору са председником Кнесета, на маргинама састанка председника парламената Савета Европе у Стразбуру. Захвалио се на подршци израелске стране поводом КиМ као и у погледу процеса еврпоинтеграција и заложио се за принципијалан приступ свим питањима на међународном плану, заснованом на међународном праву.

Саговорници су се сагласили о великом значају економске димензије билатералне сарадње и у том смислу изнели спремност на конкретне кораке, посебно у областима пољоприпреде и енерегетике.

У домену међупарламентарне сарадње изражена је спремност на размену посета на највишем нивоу, док је израелска страна, у оквиру културне сарадње, позвана да организује изложбу којој би НСРС био домаћин.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
четвртак, 25. фебруар

Цео календар догађаја