22.септембар 2012. Председник Народне скупштине и амбасадор САД

22.септембар 2012. Председник Народне скупштине и амбасадор САД

Понедељак, 24. септембар 2012.

Председник Народне скупштине разговарао са новоименованим амбасадором САД у Београду

Председник Народне скупштине Небојша Стефановић примио је Њ. Е. Мајкла Крибија, новонаименованог амбасадора САД у Београду, са сарадницима, као и директора Канцеларије за Јужну и Централну Европу Стејт Дипартмента, Џонатана Мура.


Амбасадор САД се захвалио на пријему, истакао уверење у унапређење сарадње и изразио интересовање за динамику и теме рада Парламента у предстојећем периоду.

Председник Народне скупштине Небојша Стефановић је изразио задовољство поводом сусрета и обавестио госте о приоритетима рада у Парламенту, развоју надзорне функције кроз контролу извршне власти и јачање улоге одбора, даљем развоју демократских институција и отварању рада Парламента за јавност. У домену законодавства као основни приоритет Стефановић је навео јачање принципа владавине права. Такође је изразио интересовање за унапређење међупарламентарне сарадње, нарочио у погледу размене искустава у вези са инситуцијом парламентарног слушања, у оквиру надзорне функције Народне скупштине.

Амбасадор Кирби је обавестио о оинтересу америчке стране за сарадњу у погледу наведених приоритета, посебно у контексту америчке подршке процесима евроинтеграција изневши детаље о процедури јавног слушања у америчком Конгресу. Амбасадор САД је изразио интерес за улогу Парламента у процесима евроинтеграција, поводом питања у вези са Косовом и Метохијом, у борби проти корупције као и за законска решења у погледу финансирања партија и снажно нагласио улогу парламентарног надзора у погледу примене закона.

Председник Стефановић је обавестио своје госте о процедури постављања посланичких питања, укупним напорима у законодавству који воде унапређењу стабилности и независности институција, о планирам активностима у процесу евроинтеграција, предвиђеним активностима поводом питања КиМ о процедури у којој је Закон о јавним набавкама и укупним активностима у преформским процесима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
четвртак, 25. фебруар

Цео календар догађаја