18.септембар 2012. Председник Народне скупштине и амбасадорка Аустралије у Србији

18.септембар 2012. Председник Народне скупштине и амбасадорка Аустралије у Србији

Уторак, 18. септембар 2012.

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић примио је Њ. Е. амбасадора Аустралије у Србији др Хелену Стадерт

Њ. Е. Хелена Стадерт је изразила захвалност председнику Народне скупштине што је до сурета дошло у време када парламент и председник имају много посла и изразила задовољство због чињенице да у билатералним, односно парламентарним односима нема спорних питања.


С друге стране, саговорници су се сложили да би управо обим парламентарне па и сваке друге, укључив и економску сарадњу могао да буде већи и значајнији.
Госпођа амбасадор Аустралије је додала да групе ријатељства у парламентима помажу развоју билатералних односа констатујући да је у протеклом периоду било мало размена делегација. Заједнички је констатовано да постоји заједничка иницијатива да се, захваљујући модерној технологији, организују видео конференције.
Посебна пажња посвећена је чињеници да у Аустралији постоји велика српска заједница , која је по речима амбасадорке Стадерт, задржала кулуру, обичаје и језик.
Заједнички је констатована чињеница да управо српска заједница у Аустралији може да послужи као мост сарадње у свим областима.
Председник Народне скупштине Небојша Стефановић је рекао да међународна сарадња представља једну од најважних области у раду парламента. Он је скренуо пажњу на чињеницу да у овом сазиву парламента постоји велик број посланика којима је ово први мандат у Народној скупштини те да би свака помоћ у стицању искуства, укључујући и она која би могле понудити колеге из аустралијског парламента, била драгоцена.
Председник Стефановић је амбасадорку Стадерт обавестио о законским предлозима који ће се наћи на антуелној седници парламента, посветивши посебну пажњу законима који се односе на буџет, повећање ПДВ-а и укидање владиних агенција које су, према Стефановићевој оцени, служили превасходно за запошљавање .
Председник Народне скупштине посебно се итресовао за могућност сарадње и заједничких програма у области Људских права, односно права детета, обавестивши госпођу Стадерт да је у овом сазиву скупштине постоји одговарајући одбор коме он председава.
Амбасадор Стадерт је изразила спремност да се у тој области оствари сарадња.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
четвртак, 25. фебруар

Цео календар догађаја