18.септембар 2012. Председник Народне скупштине и амбасадор Канаде

18.септембар 2012. Председник Народне скупштине и амбасадор Канаде

Уторак, 18. септембар 2012.

Председник Народне скупштине Небојша Стефановић примио је Њ.Е. амбасадора Канаде, Романа Вашчука

Њ.Е. амбасадор Канаде у Србији, Роман Вашчук је констатовао да је заседање Интерпарламентарне скупштине у Квебеку у Канади коме ће присуствовати и активно учешће узети и председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић одлична прилика да се поспеши међу парламентарна сарадња Канаде и Србије.


Он је сугерисао да се на маргинама међународног скупа у Квебеку организују састанци са канадским званичницима на одговарајућем нивоу, као и контакти који би поспешили економску сарадњу две земље.
Амбасадор Вашчук је обавестио председника Стефановића да се у овом тренутку у Србији налази дванаест канадских компанија које се баве рударством и која раде на испитивању могућности експлоатације различитих рудних богастава. Поред тога, канадске фирме било саме, било у сарадњи са компанијама других земаља, укључене су у пројекте енергетике, па је, како констатује амбасадор Вашчук, дошло до динамичног развоја економске сарадње и инвестиција у Србију. Он је приметио да Канада у Србији инвестира у производну економију.
Заједнички је констатовано да Канада бележи константан економски раст који је чини једном од најлукративнијих земаља за привлачење инвестиција у Србију.
Председник Народне скупштине Небојша Стефановић је оценио да су канадске инвестиције добро дошле јер нису политички условљене. Председник Стефановић је констатовао да се Србија налази у веома деликатној економској ситуацији изазваној прекомерном буџетском потрошњом у протеклом периоду па тако нова влада у исто време покушава да смањи расходе али и да извршава своје финансијске обавезе.
Амбасадор Вашчук је најавио да је у току израда нацрта меморандума о сардњи две земље у области енергетике.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
субота, 27. фебруар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја