Понедељак, 4. октобар 2010. - Уторак, 12. октобар 2010.

Првa седницa Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Првуседницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години, за понедељак, 4. октобар 2010. године, са почетком у 10,00 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Првуседницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2010. години, за понедељак, 4. октобар 2010. године, са почетком у 10,00 часова.

Народна скупштина утврдила је дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему,
који је поднела Влада;

2. Предлог закона о акредитацији, који је поднела Влада;

3. Предлог закона о заштити потрошача, који је поднела Влада;

4. Предлог закона о ваздушном саобраћају, који је поднела
Влада;

5. Предлог закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, који је поднела
Влада;

6. Предлог одлуке о избору председника и чланова Републичке комисије
за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднела Влада;

7. Листа кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, коју је
поднео Одбора за трговину и туризам;

8. Листа кандидата за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције, коју је
поднео Одбора за трговину и туризам.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика одлучила да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 2 и 3 дневног реда седнице, заједнички начелни претрес о тачкама 4 и 5 дневног реда седнице и заједнички начелни претрес о тачкама од 6, 7 и 8 дневног реда седнице.

У преподневном делу рада, Народна скупштина започела је начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему. У име предлагача, предложене измене и допуне образложила је министарка финансија др Диана Драгутиновић.

У поподневном делу рада, Народна скупштина закључила је начелни претрес о првој тачки дневног реда седнице.

У наставку седнице, Народна скупштина почела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о акредитацији и Предлогу закона о заштити потрошача. Предложене законе образложили су министар здравља Томица Милосављевић и министар трговине и услуга Слободан Милосављевић.

Другог дана рада, 5. октобра, Народна скупштина наставила је и закључила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о акредитацији и Предлогу закона о заштити потрошача.

Пре преласка на дневн и ред , народни посланици Иван Андрић, Слободан Самарџић, Велимир Илић, Вјерица Радета и Срђан Миливојевић искористили су право по члану 286. Пословника и затражили више обавештења и објашњења од државних институција.

У току дана Народна скупштина водила је и окончала заједнички начелни претрес о Предлогу закона о ваздушном саобраћају и Предлогу закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама. Предлоге ових закона образложио је министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.


Трећег дана рада, 6. октобра, Народна скупштина је наставила рад заједничким јединственим претресом о Предлогу одлуке о избору председника и чланова Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, Листи кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције и Листи кандидата за чланове Савета Комисије за заштиту конкуренције.

У преподневном делу рада Народна скупштина обавила је заједнички једниствени претрес о тачкама 6, 7 и 8 дневног реда седнице.

У поподневном делу рада народни посланици обавили су и претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему.

Четвртог дана рада, 7. октобра, Народна скупштина почела је претрес у појединостима о Предлогу закона о акредитацији.

На почетку седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група Срђан Спасојевић, Зоран Остојић, Борис Алексић и Нада Колунџија затражили су обавештењeили објашњењe, у складу са чланом 286. Пословника.

У преподневном делу седнице народни посланици закључили су расправу у појединостима о Предлогу овог закона.

У току поподневног рада и до краја дана Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о заштити потрошача.

Петог дана рада, 8. октобра, Народна скупштина водила је расправу у појединостима о Предлогу закона о ваздушном саобраћају.


Шестог дана рада, 12.октобра, Народна скупштина наставила је рад претресом у појединостима о Предлогу закона о ваздушном саобраћају.

Пре преласка на рад по дневном реду седнице народни посланици Жељко Томић, Зоран Остојић и Драган Тодоровић искористили су право по члану 286. Пословника и затражили више обавештења и објашњења од државних институција.

У преподневном делу рада, због нарушавања реда на седници Народне скупштине, председавајућа седници, потпредседница Гордана Чомић изрекла је меру опомене већем броју народних посланика Посланичке групе Српска радикална странка, као и народном посланику Зорану Николићу, док је народном посланику Драгану Тодоровићу изрекла и другу меру опомене, као и меру одузимања речи.

Председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић обавестила је народне посланике да се данас у Малој сали Дома Народне скупштине одржава Конференција скупштинских одбора надлежних за питања смањења сиромаштва у земљама Западног Балкана и Турске.

Председница Народне скупштине позвала је народне посланике да у 18 часова присуствују отварању изложбе портрета председника Народне скупштине од 1920.године до данас, у Централном холу Дома Народне скупштине.

До краја дана Народна скупштина окончала је претрес у појединостима о Предлогу закона о ваздушном саобраћају, као и о Предлогу закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић одредила је уторак,12.октобар 2010. године, са почетком у 18,30 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Прве седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2010. години.


Дан за гласање


У дану за гласање, 12.октобра, Народна скупштина прихватила је већином гласова народних посланика Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, Предлог закона о акредитацији, Предлог закона о заштити потрошача, Предлог закона о ваздушном саобраћају и Предлог закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама.

Народна скупштина приватила је већином гласова свих народних посланика Предлог одлуке о избору председника и чланова Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

Народна скупштина изабрала је већином гласова народних посланика Весну Јанковић за председника Комисије за заштиту конкуренције, а Весну Бесаровић, Сању Граић-Степановић, Гордану Лукић и Ивана Угрина за чланове Савета Комисије, којима је председница, у своје и у име народних посланика, честитала на избору и пожелела им успех у раду.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су народни посланици указивали у току седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2010. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја