Недеља, 29. април 2018.

Првомајска честитка председника Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

Поводом међународног празника рада, Првог маја, председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине Мехо Омеровић је свим запосленима честитао празник и изразио наду да ћемо у периоду који је пред нама вратити истинске вредности радничког покрета, пре свега солидарност и равноправност.


„Свет рада се променио, али жеља за бољим положајем радника и унапређење њихових права морају остати стални задатак свих нас уколико желимо да градимо праведно друштво, друштво задовољних радника. Запослени се и даље сусрећу са различитим проблемима као што су мобинг, злоупотреба положаја од стране послодавца, нарочито када су жене у питању, запослени нису увек адекватно награђени за свој рад.

Међутим, највећи проблем је када нема посла. Зато охрабрује чињеница да запосленост у Србији расте и све више наших грађана добија шансу да покаже своје професионално знање и искуство, своје радне способности и вештине и да од свог рада обезбеди своју и егзистенцију своје породице. Ми имамо веома вредне и образоване раднике, они су главна покретачка снага нашег економског раста и развоја и верујем да ће се тај квалитет и препознати.

Зато изражавам очекивање да ћемо у овој години променити законе из области рада и додатно унапредити права радника, као и да ћемо успети да нађемо равнотежу између рада и капитала, односно да ће економски развој допринети социјалној правди и обезбедити достојанствен рад за све наше грађане.“Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31