3. октобар 2017. Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години

3. октобар 2017. Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години

Уторак, 3. октобар 2017.

Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години за уторак, 3. октобар, са почетком у 10 часова.


Химну Републике Србије на почетку седнице извео је хор културно-просветног друштва Карпати из Врбаса.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић поздравила је у своје, и у име народних посланика, чланове делегације британске групе у Интерпарламентраној унији, која је пратила део седнице са галерије велике сале Народне скупштине.

Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Наташа Мићић, Соња Павловић, Ђорђе Вукадиновић, Мирослав Алексић, др Предраг Јеленковић, Милош Бошковић, Бошко Обрадовић, Балша Божовић, Маријан Ристичевић и проф. др Марко Атлагић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:

 1. Предлог закона о Националној академији за јавну управу, који је поднела Влада;
 2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, који је поднела Влада;
 3. Предлог закона о изменама Закона о информационој безбедности, који је поднела Влада;
 4. Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, који је поднела Влада;
 5. Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, од 22.септембра 2017.године;
 6. Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, од 13.септембра 2017.године;
 7. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка, од 21.септембра 2017.године;
 8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, од 21.септембра 2017.године;
 9. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, од 12.септембра 2017.године;
 10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка, од 31.јула 2017.године;
 11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Нова Србија – Покрет за спас Србије и
 12. Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, од 25.септембра 2017.године.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 4, као и заједнички јединствени претрес о тачкама 5. до 11.дневног реда седнице.

У наставку рада, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о Националној академији за јавну управу, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлогу закона о изменама Закона о информационој безбедности и о Предлогу закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

Предложене законе народним посланицима образложили су представници предлагача, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Другог дана рада, 4. октобра, Народна скупштина водила је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о Националној академији за јавну управу, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлогу закона о изменама Закона о информационој безбедности и о Предлогу закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

Седници су присуствовали представници предлагача, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Трећег дана рада, 5. октобра, пре преласка на дневни ред, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици др Санда Рашковић Ивић, Мариника Тепић, Наташа Сп. Јовановић, Енис Имамовић, Милија Милетић, Марко Ђуришић, Гордана Чомић, Бранка Стаменковић и Срђан Ного, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Четвртог дана рада, 6. октобра, Народна скупштина je наставила, и до краја дана закључила, заједнички начелни претрес о Предлогу закона о Националној академији за јавну управу, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлогу закона о изменама Закона о информационој безбедности и Предлогу закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

Петог дана рада, 9. октобра, Народна скупштина водила је и закључила заједнички јединствени претрес о предлозима одлука из тачака од 5. до 11. дневног реда, као и јединствени претрес о тачки 12. дневног реда седнице.

У наставку рада Народна скупштина обавила је претрес у појединостима Предлога закона о Националној академији за јавну управу и започела претрес у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима. Седници су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација др Расим Љајић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Шестог дана рада, 12. октобра, пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Фатмир Хасани, проф. др Војислав Шешељ, мр Иван Костић, Јован Јовановић, Балша Божовић, Ана Стевановић, Маријан Ристичевић и Александар Марковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина je наставила и закључила претрес у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима.

Народна скупштина констатовала је, на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, престанак мандата, пре истека времена на које су изабрани, народним посланицима Ивану Карићу, Браниславу Блажићу и Марку Гавриловићу, даном подношења оставке.

Народна скупштина је, шестог дана рада, обавила претрес у појединостима Предлога закона о изменама Закона о информационој безбедности и Предлогa закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народној посланици Мирјани Драгаш, изабраној са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС), Jединствена Србија (ЈС) Драган Марковић Палма“ и народним посланицима Бранку Поповићу и Бобану Бирманчевићу, изабранима са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, након чега су народни посланици положили заклетву.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић, одредила је уторак, 17. октобар 2017. године, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Прве седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2017. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о Националној академији за јавну управу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлог закона о изменама Закона о информационој безбедности и Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

На седници је усвојен и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, од 25.септембра 2017.године.

Народна скупштина није усвојила Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Нова Србија – Покрет за спас Србије.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о Националној академији за јавну управу, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, у целини

3. Предлог закона о изменама Закона о информационој безбедности, у целини

4. Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, у целини

5. Предлог одлукe о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама

6. Предлог одлукe о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама

7. Предлог одлукe о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Српска радикална странка)

8. Предлог одлукe о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Српска напредна странка)

9. Предлог одлукe о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Српска напредна странка)

10. Предлог одлукe о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Српска радикална странка)

11. Предлог одлукe о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Нова Србија – Покрет за спас Србије)

12. Предлог одлукe о измени Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2017. години.

Видео (19)

Уторак, 3. октобар 2017. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије 03.10.2017. (I)

Уторак, 3. октобар 2017. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије 03.10.2017. (II)

Уторак, 3. октобар 2017. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије 03.10.2017. (III)

Уторак, 3. октобар 2017. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије 03.10.2017. (IV)

Уторак, 3. октобар 2017. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије 03.10.2017. (V)

Прикажи још Преостало видео снимака: 14


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
четвртак, 6. август
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја