4. октобар 2016. Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

4. октобар 2016. Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Уторак, 4. октобар 2016.

Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Прву седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години, за уторак 4. октобар 2016. године, са почетком у 10 часова.


Химну Републике Србије, на почетку седнице извео је хор Розанов из Ђурђева.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Бошко Обрадовић, Мирослав Алексић, Славиша Ристић, Чедомир Јовановић, мр Александра Јерков, Александар Стевановић и проф. др Војислав Шешељ, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:

 1. Предлог закона о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе, који је поднела Влада,
 2. Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца, од 9. септембра 2016. год;
 3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 16. март 2016. год;
 4. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 4. априла 2016. год;
 5. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 24. јуна 2016. год;
 6. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 29. јул 2016. год;
 7. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, од 19. септембра 2016. год;
 8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић;
 9. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Двери;
 10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка;
 11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и
 12. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Либерално демократска партија - СДА Санџака.
Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика мр Игора Бечића да се обави заједнички јединствени претрес о тачкама 2 до 11 дневног реда седнице.

У наставку рада Народна скупштина констатовала је престанак мандата народних посланика пре истека времена на које су изабрани, народним посланицима Ивици Дачићу, Александру Антићу, проф. др Славица Ђукић Дејановић, Милану Кркобабићу, Горану Кнежевићу, Живку Врцељу, Гордани Предић и Андреји Младеновићу.

Народна скупштина започела је начелни претрес Предлога закона о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе, који је у име предлагача образложила министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

До краја дана, Народна скупштина водила је претрес о првој тачки дневног реда.

Другог дана рада, 5. октобра, Народна скупштина наставила је начелни претрес о Предлогу закона о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе.

У току дана, Народна скупштина обавила је начелни претрес о Предлогу закона и започела заједнички јединствени претрес о тачкама од 2. до 11. дневног реда седнице.

Трећег дана, 6. октобра, пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Бошко Обрадовић, Марко Ђуришић, Ненад Милић, Балша Божовић, Маријан Ристичевић, Милан Лапчевић, Александар Стевановић, проф. др Војислав Шешељ, Јосип Броз и Крсто Јањушевић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина наставила је заједнички јединствени претрес о тачкама 2. до 11. дневног реда седнице.

У току дана, Народна скупштина је на на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, а сходно члану 27. став 5. Закона о избору народних посланика, констатовала потврђивање мандата народним посланицима: Весни Ивковић, Неђу Јовановићу, Јелени Вујић Обрадовић и Милисаву Петронијевићу са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ - „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ и Студенки Ковачевић, Радославу Јовићу, Младену Лукићу, Вери Пауновић и др Предрагу Јеленковићу са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић пожелела је новоизабраним народним посланицима успешан заједнички рад у текућем периоду.

У наставку рада, Народна скупштина обавила је заједнички јединствени претрес о тачкама 2. до 11. дневног реда седнице и јединствени претрес о 12. тачки дневног реда.

У поподневном делу седнице Народна скупштина је водила и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда Прве седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2016. години, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, одредио је петак, 7. октобар 2016. године, са почетком у 11.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 7. октобра, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе, који је поднела Влада, Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца, од 9. септембра 2016. год. и предлоге одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства, од 16. марта 2016. год, од 4. априла 2016. год, од 24. јуна 2016. год, од 29. јула 2016. год. и од 19. септембра 2016. год.

Народни посланици усвојили су и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Двери, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска радикална странка; Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Либерално демократска партија - СДА Санџака.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама Закона о финансирању локалне самоуправе, у целини

2. Предлог одлука о избору заменика јавног тужиоца

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

4. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

5. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

6. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

7. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање

9. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (Двери)

10. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СРС)

11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СНС)

12. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (ЛДП - СДА Санџака)

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Прву седницу Другог редовног заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.

Видео (17)

Уторак, 4. октобар 2016. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.10.2016. (I)

Уторак, 4. октобар 2016. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.10.2016. (II)

Уторак, 4. октобар 2016. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.10.2016. (III)

Уторак, 4. октобар 2016. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.10.2016. (IV)

Уторак, 4. октобар 2016. | Прва седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.10.2016. (V)

Прикажи још Преостало видео снимака: 12


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 16. јул
 • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја