6. јун 2019. Потпредседник Народне скупштине примио делегације омбудсмана Руске Федерације и Републике Србије

6. јун 2019. Потпредседник Народне скупштине примио делегације омбудсмана Руске Федерације и Републике Србије

Четвртак, 6. јун 2019.

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић примио делегације омбудсмана Руске Федерације и Републике Србије

Висока повереница за људска права Руске Федерације Татјана Николајевна Москалкова и потпредседник Милићевић сагласили су се да је сарадња независних институција на веома високом нивоу и да прати изузетну билатералну сарадњу, која је заснована на братском поштовању и истинском пријатељству.


„О томе сведочи и редован политички дијалог председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина , који су се веома кратком року састали два пута“, навео је Милићевић. Он је такође указао да је у Србији створен законски основ за рад заштитника грађана чиме је показана решеност да се додатно унапреди заштита људских права у нашој земљи.

Висока повереница за људска права Руске Федерације Татјана Николајевна Москалкова говорила је о Споразума о сарадњи који су 2018. године потписан између омбудсмана Србије и Русије, а који ће у значајној мери унапредити правовремено и адекватно деловање у пружању помоћи из области рада заштитника грађана, српским држављанима у Русији и обратно. Она је истакла да постоје примери добре праксе у заштити људски права у Србији, као што је рад Националног превентивног механизма за превенцију тортуре и да је размена искустава може имати обострану корист. С тим у вези Маскалкова је навела да је обезбеђено усавршавање запосленима из Канцеларије заштитника грађана на Националном институту за људска права који је прошле године отворен у Москви.

Током састанка саговорници су разговарали и о ситуацији на Косови у Метохији, европском путу Србије и захвалили на обостраној подршци по важним државним питањима.


Видео (1)

Четвртак, 6. јун 2019. | заједничка конференција за новинаре потпредседника Народне скупштине Ђорђа Милићевића и омбудсмана Руске Федерације и Републике Србије 06.06.2019.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5