11. октобар 2017.  Потпредседник Маринковић са директором Геолошког завода Србије на изложби „Геологија Србије“

11. октобар 2017. Потпредседник Маринковић са директором Геолошког завода Србије на изложби „Геологија Србије“

Среда, 11. октобар 2017.

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић отворио изложбу „Геологија Србије“

У Дому Народне скупштине отворена је изложба „Геологија Србије“ коју приређује Геолошки завод Србије, поводом годишњег скупа Европског геолошког завода (EuroGeoSurvey), у Београду, од 9. до 13. октобра.


Изложбу је свечано отворио потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић и том приликом истакао да она представља својеврстан скуп природних богатстава Србије у виду резултата рада српских геолога, од чега је један део валоризован, док ће други део остати као трајно богатство будућим нараштајима и свим грађанима Србије.

Маринковић је нагласио да је рад Геолошког завода Србије и Рударско-геолошког факултета од изузетног значаја за брзу и динамичну интеграцију Србије у Европску унију и усклађивање домаћег законодавства са стандардима у овој области, у оквиру acquis communautaire.

„Србија ће стајати иза геолога и гледати да што више инвестира у науку и овај вид истраживања“, поручио је Маринковић и додао да ће Народна скупштина и држава Србија наставити да пружају подршку свим напорима Рударско-геолошког факултета и Геолошког завода Србије.

Присутнима се, у име организатора, обратио и директор Геолошког завода Србије проф. др Драгоман Рабреновић који је истакао да је циљ изложбе да прикаже нови развојни потенцијал српске геологије и постави је на место које јој припада. Додао је да изложба говори о првом великом прогресу геологије у Србији, даје осврт и на школовање кадрова у овој области, представља и богате активности Геолошког завода Србије кроз израђене геолошке, хидрогеолошке и инжењерско-геолошке карте и приказује експонате важних руда и минералних сировина, као највећих природних богатстава Србије.

Рабреновић се захвалио и Народној скупштини као и председници Маји Гојковић на гостопримству и подршци у реализацији изложбе у оквиру годишњег скупа Европске асоцијације геолошких завода.

Видео (1)

Среда, 11. октобар 2017. | потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић отвара изложбу „Српска геологија“ 11.10.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
среда, 19. фебруар

Цео календар догађаја