28. новембар 2015. Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић са специјалним саветником Стејт департмента САД Ендрјуом Рејбенсом

28. новембар 2015. Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић са специјалним саветником Стејт департмента САД Ендрјуом Рејбенсом

Субота, 28. новембар 2015.

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић разговарао са специјалним саветником Стејт департмента САД Ендрјуом Рејбенсом

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић састао се 28. новембра, у Дому Народне скупштине, са специјалним саветником Стејт департмента САД Ендрјуом Рејбенсом (Andrew Rabens), који тренутно борави у Београду.


Отварајући састанак, потпредседник Маринковић истакао је да му је част што данас са Рејбенсом има прилику да разговара о размени добрих пракси и искустава која се у Србији могу применити када је у питању развој предузетништва, као и образовање младих људи и њихове потребе да покрећу приватне послове и иницијативе, као и да израђују бизнис планове и окрећу се приватном сектору као најбољој могућности за обезбеђивање боље будућности себи и својој породици.

Он је нагласио да је за Републику Србију веома важно да црпи и имплементира идеје које се користе широм Сједињених Америчких Држава када је реч о државним субвенцијама и креирању добрих услова за пословање.

Том приликом, Рејбенс, који тренутно борави у Београду поводом учешћа на међународном Самиту 100 младих лидера Југоисточне Европе, изразио је задовољство на позиву да посети Народну скупштину где има прилику да пренесе искуства своје земље у развоју предузетништва и подстицању младих људи и потпредседнику Маринковићу, у циљу отварања нових могућности и иницијатива које се у Србији могу применити, упутио позив за присуство на Самиту предузетништва који ће се следеће године одржати у Америци.

На састанку се, када је у питању финансирање пројеката младих људи, разговарало и о потенцијалном увезивању приватног и државног сектора, где су се саговорници сложили да је потребно да држава оснује гарантни фонд који ће финансирати најбоље пројекте, као и да подстиче приватне велике компаније да, у циљу запошљавања младих људи, најбоље бизнис планове финансирају.

Маринковић и Рејбенс разматрали су и питање образовања, као и формирање технолошких паркова широм Србије који би логистички подржали оснивање фирми, а речи је било и о законској регулативи која би била подстицајна за стартап-ове и за њихово брзо покретање и динамичан рад.

Уз специјалног саветника Стејт департмента САД Ендрјуа Рејбенса, састанку је присуствовала и Марија Јелић из Школе пословних вештина.

Састанак је водио проф. др Владимир Маринковић, потпредседник Народне скупштине Републике Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја