11. јануар 2017. Потпредседник Маринковић и амбасадор Хасанов

11. јануар 2017. Потпредседник Маринковић и амбасадор Хасанов

Среда, 11. јануар 2017.

Потпредседник Маринковић примио амбасадора Азербејџана у Србији

Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић разговарао је данас са амбасадором Азербејџана у Србији Њ.Е. Елдаром Хасановим о унапређењу односа Србије и Азербејџана.


Амбасадор Хасанов истакао је у разговору да су се односи Србије и његове земље током 2016. године добро развијали, посебно нагласивши завршетак радова на деоници ауто пута Љиг - Прељина и наставак азербејџанских инвестиција у Србији.

Амбасадор се заложио за интензивирање трговинске и привредне сарадње, чему ће допринети и рад Међупарламентарне Комисије за сарадњу Азербејџана и Србије у области трговине и привреде. Хасанов је обавестио потпредседника Маринковића да је покренута иницијатива за одржавање Бизнис форума две земље ове године, као и да су азербејџанске компаније заинтересоване за приватизациони процес у Србији.

Амбасадор Хасанов посебно је истакао да је у протеклој години његова земља подржала Србију по свим питањима у међународним организацијама, посебно у вези са њеним територијалним интегритетом на Косову и Метохији, а што ће наставити и даље да чини.

Такође, Азербејџан ће наставити и свој хуманитарни рад у Србији пружајући подршку школама, болницама и институцијама социјалне заштите.

Потпредседник Маринковић поздравио је досадашњу сарадњу Србије и Азербејџана, посебно засновану на стратешком партнерству из 2013. године. Он се захвалио амбасадору на ставу његове земље и подршци коју пружа Србији по питању очувања њене територијалне целовитости.

Маринковић је посебно поздравио иницирање Бизнис форума и понудио подршку парламентараца, који уподобљавањем законодавног оквира, могу да дају свој допринос интензивирању привредне сарадње две земље. Он је позвао азербејџанске компаније да се укључе у завршетак приватизације у Србији и додао да је Србија не само пријатељско окружење, већ и добар пословни амбијент за азербејџанске инвеститоре.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5