7. децембар 2015. Церемонија потписивања Изјаве о сарадњи Народне скупштине, Швајцарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а (фото © УНДП Србија)

7. децембар 2015. Церемонија потписивања Изјаве о сарадњи Народне скупштине, Швајцарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а (фото © УНДП Србија)

Понедељак, 7. децембар 2015.

Потписана Изјава о сарадњи Народне скупштине, Швајцарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а и представљен Портал за надзор над јавним финансијама

Данас је у Народној скупштини потписана Изјава о сарадњи Народне скупштине, Швајцарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а за реализацију друге фазе пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине“.


У име Народне скупштине Изјаву о сарадњи потписао је потпредседник Народне скупштине и председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Верољуб Арсић, који је том приликом истакао да му је велика част што данас може да потпише овакав споразум и захвалио УНДП-у уз чију подршку Народна скупштина почиње да од данас примењује, у електронском облику, Портал за надзор над јавним финансијама.

„Примена Портала за надзор над јавним финансијама сврстава Народну скупштину у ред парламената у региону на прво место по овом питању. Пре неколико дана потписали смо споразум о формирању Канцеларије за буџет и Народна скупштина у овом моменту има два битна органа за надзор над јавним финансијама. Могу да се похвалим да ниједан парламент у свету нема таква два органа у овом тренутку“, истакао је Арсић.

Портал за надзор над јавним финансијама биће прво доступан члановима Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и народним посланицима, а касније и целокупној јавности.

„Ова Влада и ова Народна скупштина немају шта да крију од грађана и зато смо и учинили потпуно доступним начин трошења средстава из буџета“, закључио је Арсић.

Изјаву о сарадњи су у име Швајцарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а потписали амбасадор Швајцарске у Србији Жан Данијел Рух и стална кооординаторка УН и стална представница УНДП у Србији Ирена Војачкова Сољорано.

Церемонију потписивања Изјаве о сарадњи и изјаве за медије можете погледати овде.

Након потписивања Изјаве о сарадњи уследила је и презентација Портала за надзор над јавним финансијама, коју су одржали потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић и главни консултант за Портал Радојко Обрадовић.

Презентацију Портала можете преузети овде, а видео запис представљања Портала можете погледати овде.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
субота, 26. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја