22. јул 2019. Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

22. јул 2019. Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Понедељак, 22. јул 2019.

Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 159 народних посланика, Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, за понедељак, 22.јул, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање седнице одређен је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу, који је поднела Влада;

  2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, који је поднела Влада;

  3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о успостављању заједничких контрола на граничном прелазу за међународни друмски саобраћај Прешево (Република Србија) - Табановце (Република Северна Македонија), који је поднела Влада;

  4. Предлог одлуке о престанку дужности Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података o личности, који је поднео Одбор за културу и информисање и

  5. Предлог одлуке о избору Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, који је поднео Одбор за културу и информисање.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 2. и 3. дневног реда седнице и заједнички јединствени претрес о тачкама 4. и 5. дневног реда седнице.

У наставку рада, Народна скупштина започела је начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу, који је народним посланицима образложила представник предлагача, министарка правде Нела Кубуровић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је начелни претрес о првој тачки дневног реда седнице.

Другог дана рада, 23. јула, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Бојан Торбица, Александар Стевановић, Ђорђе Вукадиновић, Милетић Михајловић и Марко Парезановић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина обавила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 2. и 3. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о успостављању заједничких контрола на граничном прелазу за међународни друмски саобраћај Прешево (Република Србија) - Табановце (Република Северна Македонија).

Представница предлагача, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић предлоге закона образложила је народним посланицима.

Трећег дана рада, 24. јула, Народна скупштина обавила је заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о престанку дужности Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података o личности и Предлогу одлуке о избору Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Предлоге одлука образложио је представник предлагача Мирко Крлић, председник Одбора за културу и информисање.

У наставку рада, Народна скупштина започела је и до краја дана водила расправу у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу.

Четвртог дана рада, 25. јула, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Нада Лазић, Александар Шешељ, др Весна Ивковић, Маријан Ристичевић и Ивана Николић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина наставила је и до краја дана закључила расправу у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу.

Петог дана рада, 26. јула Народна скупштина започела је и у наставку рада завршила претрес у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је петак, 26. јул, са почетком у 18.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Петнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Дан за гласање

У дану за гласање, 26, јула, Народна скупштина већином гласова народних посланика усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о успостављању заједничких контрола на граничном прелазу за међународни друмски саобраћај Прешево (Република Србија) - Табановце (Република Северна Македонија).

Народни посланици усвојили су и Предлог одлуке о престанку дужности Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података o личности, који је поднео Одбор за културу и информисање и Предлог одлуке о избору Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, који је поднео Одбор за културу и информисање. За Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности изабран је Милан Мариновић.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, у целини

3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о успостављању заједничких контрола на граничном прелазу за међународни друмски саобраћај Прешево (Република Србија) - Табановце (Република Северна Македонија), у целини

4. Предлог одлуке о престанку дужности Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података o личности

5. Предлог одлуке о избору Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Видео (18)

Понедељак, 22. јул 2019. | Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 22.07.2019.(I)

Понедељак, 22. јул 2019. | Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 22.07.2019.(II)

Понедељак, 22. јул 2019. | Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 22.07.2019.(III)

Понедељак, 22. јул 2019. | Петнаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 22.07.2019.(IV)

Уторак, 23. јул 2019. | наставак Петнаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 23.07.2019.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 13


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
недеља, 5. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја