Понедељак, 30. новембар 2009.

Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години за понедељак, 30. новембар 2009. године, која је почела у 15,15 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години за понедељак, 30. новембар 2009. године, која је почела у 15,15 часова.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

1. Предлог одлуке о избору председника Врховног касационог суда, који је поднео Високи савет судства,

2. Предлог одлуке о избору Републичког јавног тужиоца, који је поднела Влада,

3. Предлог одлуке о избору тужилаца у тужилаштва посебне надлежности, који је поднела Влада,

4. Предлог одлуке о избору јавних тужилаца за апелациона јавна тужилаштва, који је поднела Влада,

5. Предлог одлуке о избору јавних тужилаца у виша јавна тужилаштва, који је поднела Влада,

6. Предлог одлуке о избору јавних тужилаца у основна јавна тужилаштва, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог Владе да се предлози ових аката ставе на дневни ред по хитном поступку.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Влатка Ратковића да се обави заједнички јединствени претрес о предлозима аката по тачкама 1. до 6. дневног реда.

На почетку заједничког јединственог претреса, члан Високог савета судства Ђурђина Бјелобаба образложила је Предлог одлуке о избору председника Врховног касационог суда.

У образложењу осталих тачака дневног реда министар за државну управу и локалну самопураву Милан Марковић је рекао да је Државно веће тужилаца упутило предлог кандидата Влади и да Влада није улазила у разматрање предлога појединачних решења које је дало Државно веће тужилаца.

Известилац Одбора за правосуђе и управу Бошко Ристић је нагласио да ниједан члан Одбора није оспорио предложене кандидате и да је Одбор донео једногласно мишљење да Скупштина треба да изабере предложене кандидате.

Пошто је Народна скупштина обавила заједнички јединствени претрес о свим тачкама дневног реда ове седнице, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић одредила je понедељак, 30. новембар, са почетком у 20,45 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години.

Дан за гласање

Већином гласова, Народна скупштина усвојила је Предлог одлуке о избору председника Врховног касационог суда и изабрала Нату Месаровић за председника Врховног касационог суда. Председница Народне скупштине честитала је Нати Месаровић на избору и пожелела успех у раду.

Народна скупштина усвојила је већином гласова Предлог одлуке о избору Републичког јавног тужиоца и изабрала Загорку Доловац за Републичког јавног тужиоца. Председница Народне скупштине честитала је Загорки Доловац на избору и пожелела успех у раду.

Народна скупштина је већином гласова усвојила Предлог одлуке о избору тужилаца у тужилаштва посебне надлежности и изабрала Миљка Радисављевића за Тужиоца за организовани криминал у Тужилаштву за организовани криминал и Владимира Вукчевића за Тужиоца за ратне злочине у Тужилаштву за ратне злочине.

Народна скупштина је већином гласова свих народних посланика усвојила Предлог одлуке о избору јавних тужилаца за апелациона јавна тужилаштва и за Апелационог јавног тужиоца за Апелационо јавно тужилаштво у Београду изабрала Ненада Укропину, за Апелационог јавног тужиоца за Апелационо јавно тужилаштво у Крагујевцу Небојшу Будића, и за Апелационог јавног тужиоца за Апелационо јавно тужилаштво у Нишу, Крсмана Илића.

На овој седници, Народна скупштина је већином гласова свих народних посланика усвојила Предлог одлуке о избору јавних тужилаца у виша јавна тужилаштва и изабрала је 25 јавних тужилаца у виша јавна тужилаштва.

Већином гласова, Скупштина је усвојила Предлог одлуке о избору јавних тужилаца у основна јавна тужилаштва и изабрала 31 јавног тужиоца у основна јавна тужилаштва.

Председница Народне скупштине проф. др СлавицаЂукић-Дејановић честитала је, у име народних посланика и у своје име, јавним тужиоцима на избору и пожелела им успех у раду.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др СлавицаЂукић-Дејановић закључила је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2009. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
понедељак, 26. октобар

Цео календар догађаја