5. децембар 2016. Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

5. децембар 2016. Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Недеља, 4. децембар 2016.

Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години за недељу, 4. децембар, са почетком у 15.00 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2016. годину, који је поднела Влада;

  2. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Републичког фонда за здравствено осигурање за 2016. годину, који је поднела Влада;

  3. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2016. годину, који је поднела Влада;

  4. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Националне службе за запошљавање за 2016. годину, које је поднела Влада;

  5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, који је поднела Влада;

  6. Предлог закона о буџету Републике Србије за 2017. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2017. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2017. годину, који је поднела Влада и

  7. Предлог закона о допуни Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог народне посланице др Александре Томић, да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 до 7 дневног реда.

Другог дана рада, 5. децембра, Народна скупштина водила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 до 7 дневног реда.

Предложене акте образложио је представник предлагача, министар финансија Душан Вујовић.

Седници су присуствовали председник Владе Републике Србије Александар Вучић, потпредседници Владе Ивица Дачић, Зорана Михајловић и Расим Љајић, министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар правде Нела Кубуровић, министар државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, министар одбране Зоран Ђорђевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар здравља Златибор Лончар, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић и министри без портфеља Славица Ђукић Дејановић и Милан Кркобабић.

До краја рада, Народна скупштина водила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 до 7 дневног реда.

Трећег дана рада, 6. децембра, а пре преласка на рад, овлашћени представници посланичких група народни посланици Александра Јерков, Мариника Тепић, проф. др Војислав Шешељ, Милија Милетић, Мирослав Алексић, Бошко Обрадовић, Неђо Јовановић, Саша Радуловић и др Александар Мартиновић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина наставила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 до 7 дневног реда.

Седници су присуствовали председник Владе Републике Србије Александар Вучић, потпредседници Зорана Михајловић, Небојша Стефановић и Расим Љајић, министар привреде Горан Кнежевић, министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар правде Нела Кубуровић, министар државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, министар одбране Зоран Ђорђевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар здравља Златибор Лончар, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, министар финансија Душан Вујовић и министар без портфеља Милан Кркобабић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 до 7 дневног реда.

Четвртог дана рада, 8. децембра, а пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група народни посланици Наташа Мићић, Ана Ћирић, Олена Папуга, Хаџи Милорад Стошић, др Иван Бауер, Бошко Обрадовић, Фатмир Хасани, Горан Ћирић, Љупка Михајловска, проф. др Војислав Шешељ и Миодраг Линта затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У преподневном делу рада Народна скупштина започела је расправу у појединостима о Предлогу закона о буџету Републике Србије за 2017. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2017. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2017. годину.

До краја дана Народна скупштина водила је расправу о амандманима поднетим на тачку 6. дневног реда седнице.

Петог дана рада, 9. децембра 2016. године, Народна скупштина обавила је претресу појединостима о 6. тачки дневног реда седнице.

Председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић поздравила је, у име народних посланика и у своје име, представнике Синдиката радника у просвети Србије, Синдиката образовања Србије и Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“, који су са галерије велике сале, пратили део седнице Народне скупштине.

Народна скупштина констатовала је престанак мандата, пре истека времена на које је изабран, народном посланику Велимиру Станојевићу даном подношења оставке.

У току дана, Народна скупштина је на на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја и предлога Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, а сходно члану 27. став 5. Закона о избору народних посланика, констатовала потврђивање мандата народном посланику Горану Пекарском изабраног са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ.

Након полагања заклетве, председница Народне скупштине Маја Гојковић пожелела је новоизабраном народном посланику успешан заједнички рад у текућем периоду.

У наставку рада, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему и о Предлогу закона о допуни Закона о привременом уређивању начина исплате пензија.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда седнице, председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је суботу, 10. децембар 2016. године, са почетком у 10.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2016. годину; Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Републичког фонда за здравствено осигурање за 2016. годину; Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2016. годину; Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Националне службе за запошљавање за 2016. годину и Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему.

Већином гласова народних посланика усвојен је и Предлог закона о буџету Републике Србије за 2017. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2017. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2017. годину и Предлог закона о допуни Закона о привременом уређивању начина исплате пензија.

Резултати гласања:

1. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2016. годину

2. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Републичког фонда за здравствено осигурање за 2016. годину

3. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Финансијског плана Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2016. годину

4. Предлог одлуке о давању сагласности на Одлуку о изменама Финансијског плана Националне службе за запошљавање за 2016. годину

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему, у целини

6. Предлог закона о буџету Републике Србије за 2017. годину са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2017. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Националне службе за запошљавање за 2017. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2017. годину

7. Предлог закона о допуни Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, у целини

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.

Видео (32)

Недеља, 4. децембар 2016. | Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.12.2016. (I)

Недеља, 4. децембар 2016. | Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.12.2016. (II)

Недеља, 4. децембар 2016. | Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 04.12.2016. (III)

Понедељак, 5. децембар 2016. | наставак Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 05.12.2016.(I)

Понедељак, 5. децембар 2016. | наставак Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 05.12.2016.(II)

Прикажи још Преостало видео снимака: 27


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
четвртак, 16. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја