8. новембар 2012. године Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

8. новембар 2012. године Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

Четвртак, 8. новембар 2012.

Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

Председник Народне скупштине Републике Србије мр Небојша Стефановић сазвао је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2012. години за четвртак, 8. новембар 2012. године, са почетком у 12 часова.


Народна скупштина утврдила је дневни ред:

1. Предлог одлуке о избору Савета гувернера Народне банке Србије, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Народне скупштине,

2. Предлог одлуке о избору директора Управе за надзор над финансијским институцијама, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Народне скупштине,

3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела посланичка група Јединствена Србија.

На почетку седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Aрпад Фремонд, Жика Гојковић, Александра Јерков, Јудита Поповић, Милан Лапчевић, Небојша Зеленовић и Миодраг Линта затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика Верољуба Арсића да се обави заједнички јединствени претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице.

До краја рада, Народна скупштина водила је и закључила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о избору Савета гувернера Народне банке Србије и Предлогу одлуке о избору директора Управе за надзор над финансијским институцијама, као и јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине.

Другог дана рада, 13. новембра, Народна скупштина прихватила је да се по хитном поступку у дневни ред ове седнице уврсте Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка, 8. новембра и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднео председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић, 9. новембра 2012. године.
На почетку седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Синиша Ковачевић, Александар Југовић, Злата Ђерић, Ранка Савић и Срђан Шаин затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.
У наставку рада, Народна скупштина обавила је јединствени претрес о предлозима одлука.
Пошто је Народна скупштина закључила претрес о тачкама дневног реда Пете седнице Другог редовног заседања, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић одредио је уторак, 13. новембар 2012. године, са почетком у 10.50 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2012. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 13. новембра 2012. године, Народна скупштина је већином гласова народних посланика донела Oдлуку о избору Савета гувернера Народне банке Србије и Одлуку о избору директора Управе за надзор над финансијским институцијама, након чега је председник Народне скупштине, у име народних посланика и у своје име, честитао на избору новоизабраним члановима Савета гувернера НБС и директору Управе управе за надзор над финансијским институцијама и пожелео им успех у раду.
Народна скупштина усвојила је: Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела посланичка група Јединствена Србија, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднео председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић.
У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника и одлучила да није било повреде Пословника.
Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда и одлучивање о њима, председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић закључио је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години.

Резултати гласања:

1. Предлог одлуке о избору Савета гувернера Народне банке Србије

2. Предлог одлуке о избору директора Управе за надзор над финансијским институцијама

3. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела посланичка група Јединствена Србија

4. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка

5. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја