Уторак, 5. децембар 2006.

Парламентарци Француске и Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС-а разговарали у Дому Народне скупштине

На позив Сузане Грубјешић, шефа сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС-а, од 5. до 7. децембра у нашој земљи борави делегација Парламента Француске у ПС ОЕБС-а, коју предводи Мишел Вуазен, шеф делегације и потпредседник Одбора за одбрану француског Парламента.На позив Сузане Грубјешић, шефа сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС-а, од 5. до 7. децембра у нашој земљи борави делегација Парламента Француске у ПС ОЕБС-а, коју предводи Мишел Вуазен, шеф делегације и потпредседник Одбора за одбрану француског Парламента.
У Дому Народне скупштине француска парламентарна делегација разговарала је 5. децембра са члановима сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини ОЕБС-а.

Почетку састанка две делегације присуствовао је и председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић. Поздрављајући госте, указао је на значај сарадње наших делегација у Парламентарној скупштини ОЕБС-а и у другим међународним организацијама, као и на потребу унапређења укупне сарадње двају парламената. Председник Марковић је посебно истакао да су доношењем Устава Републике Србије створене законске основе за јачање контролне функције Парламента, посебно у области безбедности и да је потребно даље радити на стварању пуних капацитета за испуњавање ових уставних обавеза.

Шеф наше делегације, Сузана Грубјешић је подсетила да је протеклу годину обележило усвајање Устава који отвара нову фазу у друштвеном и политичком развоју земље. У току је кампања за парламентарне изборе који треба да дају додатни импулс свеукупној демократизацији земље. Указујући на позитивне оцене Европске комисије о оствареном напретку у јачању економије и институција, нагласила је да је то потврда спремности за наставак преговора са Европском унијом о стабилизацији и придруживању. Пријем Србије у Партнерство за мир, је по оцени Сузане Грубјешић, доказ да Европа подржава демократске снаге у нашој земљи. Она је изразила очекивање да ће нова влада, која ће бити формирана после јануарских избора, успешно решити и питања сарадње са Хашким трибуналом и будућег статуса Косова.

Мишел Вуазен, шеф делегације Парламента Француске поздравио је наш пријем у Партнерство за мир, са уверењем да ће се то одразити на стабилност, безбедност и економски напредак наше земље и читавог региона. Вуазен је такође оценио да је постигнут одређени напредак у сарадњи са Хашким трибуналом, као и да је питање Косова и Метохије унутрашња ствар Србије, при чему ће његово решавање допринети стабилности читавог региона.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2