Среда, 20. јул 2011.

Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев 122 народна посланика, Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за среду, 20.јул 2011. године, са почетком у 17.30 часова.


У захтеву за одржавање седнице утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о енергетици,
2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају,
3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити и
4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственом осигурању.
5. Предлог закона о допуни Закона о ратификацији Опционог протокола уз Конвенцију против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака,
6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Кипра о сарадњи у области одбране,
7. Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије, коју представља Министарство одбране и Владе Државе Кувајт, коју представља Министарство одбране, о заједничкој сарадњи у области одбране,
8. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о реадмисији лица која незаконито бораве, са Протоколом између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о спровођењу Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о реадмисији лица која незаконито бораве

Народна скупштина прихватила је предлог потпредседнице Народне скупштине Гордане Чомић да се обави заједнички начелни претрес о 3. и 4. тачки дневног реда и заједнички јединствени претрес о тачкама 5, 6, 7. и 8. дневног реда.

Другог дана рада, 21. јула, Народна скупштина започела је рад начелним претресом о Предлогу закона о енергетици, који је народним посланицима представио, представник предлагача, министар за инфраструктуру и енергетику Милутин Мркоњић.

Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно овлашћени представници посланичких група Светлана Стојановић, Драган Тодоровић, Марија Бугарчић и Злата Ђерић, затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

До краја дана Народна скупштина обавила је начелни претрес о Предлогу закона о енергетици, као и начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, који је такође представио, представник предлагача, министар за инфраструктуру и енергетику Милутин Мркоњић.

Трећег дана рада, 22. јула, Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о здравственом осигурању. Са најзначајнијим изменама и допунама ових закона народне посланике упознао је министар здравља др Зоран Станковић.

Четвртог дана рада, 25. јула, Народна скупштина наставила је рад заједничким јединственим претресом о тачкама 5, 6, 7 и 8. дневног реда Осмог ванредног заседања.
У име представника предлагача, предложене законе представио је министар одбране Драган Шутановац.
До краја дана Народна скупштина обавилаје заједнички јединствени претрес о Предлогу закона о допуни Закона о ратификацији Опционог протокола уз Конвенцију против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака, Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Кипра о сарадњи у области одбране, Предлогу закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије, коју представља Министарство одбране и Владе Државе Кувајт, коју представља Министарство одбране, о заједничкој сарадњи у области одбране и о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о реадмисији лица која незаконито бораве, са Протоколом између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о спровођењу Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о реадмисији лица која незаконито бораве.

Петог дана рада, 26. јула, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о енергетици и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају.
На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Слободан Самарџић, Балинт Пастор, Никола Крпић, Никола Новаковић, Драган Тодоровић и Нада Колунџија затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.
До краја рада, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о предлозима та два закона.

Шестог дана, 27. јула, Народна скупштина наставила је рад расправом у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о здравственом осигурању.
До краја дана Народна скупштина обавила је расправу у појединостима о предлозима закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити и о изменама и допунама Закона о здравственом осигурању.
Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине, проф. др Славица Ђукић-Дејановић одредила је четвртак, 28. јул, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Осмог ванредног заседања Народне скупштине у 2011. години.

У Дану за гласање, 28. јула, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о енергетици, Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственој заштити и Предлог закона о изменама и допунама Закона о здравственом осигурању.
Народна скупштина усвојила је, такође, Предлог закона о допуни Закона о ратификацији Опционог протокола уз Конвенцију против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни и поступака, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Кипра о сарадњи у области одбране, Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Републике Србије, коју представља Министарство одбране и Владе Државе Кувајт, коју представља Министарство одбране, о заједничкој сарадњи у области одбране, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о реадмисији лица која незаконито бораве, са Протоколом између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о спровођењу Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о реадмисији лица која незаконито бораве.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја