3. децембар 2020. Осма седницa Oдбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

3. децембар 2020. Осма седницa Oдбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Четвртак, 3. децембар 2020.

Осма седницa Oдбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, одржао је 3. децембра седницу ван седишта Народне скупштине, у хотелу Метропол у Београду, на којој је представљен Извештај о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета Града Ниша за 2019. годину.


Седници су, поред чланова и заменика чланова Одбора, присуствовали и председник Савета Државне ревизорске институције (ДРИ) др Душко Пејовић са сасрадницима и представници Града Ниша.

Председник Савета ДРИ др Душко Пејовић је навео да је извршена ревизија приложених финансијских извештаја Града Ниша за 2019. годину, и да је оцењено да су припремљени у складу са законом и прописима, али да су утврђене одређене неправилности због којих није било могуће да ДРИ да позитивно мишљење, већ је дато мишљење са резервом. Пејовић је детаљно указао на шта је ДРИ скренула пажњу, као и на дате препоруке. Утврђене неправилности су разврстане по приоритетима, односно редоследу по којем треба да буду отклоњене, навео је председник Савета ДРИ и изразио очекивање да ће у одазивном извештају Град Ниш отклонити неправилности првог приоритета, које је могуће у року од 90 дана исправити.

У наставку, одржана је седница Пододбора за разматрање извештаја о обављеним ревизијама ДРИ, на којој су размотрени секторски извештаји Државне ревизорске институције – Сектор број 2 и Сектор број 4. Након разматрања, Одбор је на предлог Пододбора прихватио наведене секторске извештаје, као и то да се продлози закључака поводом разматрања тих извештаја утврде на некој од наредних седница Одбора.

У наставку седнице, председник Савета ДРИ представио је Извештај о ревизији завршног рачуна буџета Републике Србије за 2019. годину. У оквиру ове ревизије, обухваћени су финансијски извештаји 26 субјекта ревизије, од чега је 17 директних буџетских корисника и девет индиректних, навео је Пејовић. Од тог броја, изражено је 13 позитивних мишљења и 13 мишљења са резервом, навео је др Душко Пејовић и додао да није било негативних оцена, ни уздржавања од давања оцена. Члановима Одбора детаљно је представио налазе, препоруке и мере предузете у поступку ревизије, истичући да је дато укупно 110 препорука. И у овом случају, изразио је очекивање да ће у одазивном извештају бити отклоњене неправилности које је могуће у року од 90 дана исправити.

Седници је председавала председница Одбора др Александра Томић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Виктор Јевтовић, Зоран Бојанић, Душко Тарбук, Оливера Пешић, Ана Белоица, Горан Ковачевић, Светлана Милијић, Братимир Васиљевић, Зоран Томић, Ана Чарапић, Угљеша Марковић, Радован Тврдишић, Војислав Вујић и др Милорад Мијатовић.

Седнице одбора ван седишта Народне скупштине одржавају се уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), у оквиру пројекта „Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”.


Одбори везани за ову активност


Фото галерија


Видео (1)

Четвртак, 3. децембар 2020. | Осма седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 03.12.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. април
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја