9. децембар 2019. Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

9. децембар 2019. Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Понедељак, 9. децембар 2019.

Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за понедељак, 9. децембар 2019. године, са почетком у 10 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Републике Србије и Евроџаст-а, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких активности, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за борбу против корупције, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о допунама Закона о јавним предузећима, који је поднела Влада и
  6. Предлог одлуке о избору заменика Заштитника грађана, који је поднео Заштитник грађана.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 2, 3, 4. и 5. дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је и закључила јединствени претрес о 1. тачки дневног реда, односно о Предлогу закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Републике Србије и Евроџаст-а, који је народним посланицима образложио представник Владе, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић подсетио је народне посланике на члан 87. став 5 Пословника Народне скупштине, по коме председник може да одреди да Дан за гласање буде одмах по завршетку расправе појединог предлога закона, и одредио понедељак, 9. децембар, са почетком у 14.30 часова, као Дан за гласање о 1. тачки дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Републике Србије и Евроџаст-а.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 9. децембра, народни посланици усвојили су Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Републике Србије и Евроџаст-а, који је поднела Влада.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Републике Србије и Евроџаст-а

Народна скупштина је, у наставку рада, започела и до краја дана водила заједнички начелни претрес о тачкама 2, 3, 4. и 5. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких активности, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за борбу против корупције и Предлогу закона о допунама Закона о јавним предузећима, које је поднела Влада.

Предложене законе народним посланицима је образложио представник Владе, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Другог дана рада, 10. децембра, а пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици др сци. мед. Даница Буквић, Александар Стевановић, Александар Шешељ, Милија Милетић, Ђорђе Вукадиновић и Србислав Филиповић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о тачкама 2, 3, 4. и 5. дневног реда седнице .

Трећег дана рада. 11. децембра Народна скупштина започела је јединствени претрес Предлога одлуке о избору заменика Заштитника грађана.

До краја дана, Народна скупштина завршила је јединствени претрес о 6. тачки дневног реда седнице.

Четвртог дана рада, 12. децембра, пре преласка на дневни ред, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици др Весна Ивковић, проф. др Војислав Шешељ, др Предраг Јеленковић, Бојан Торбица и Александар Марковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, народни посланици започели су претрес у појединостима Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких активности.

До краја дана, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких активности, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за борбу против корупције и Предлогу закона о допунама Закона о јавним предузећима.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић одредила је петак, 13. децембар , са почетком у 11.00 часова, као Дан за гласање о тачкама 2. до 6. дневног реда Осме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 13. децембра 2019. године, Народна скупштина је усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких активности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције, Предлог закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за борбу против корупције и Предлог закона о допунама Закона о јавним предузећима, које је поднела Влада.

У Дану за гласање, Народна скупштина је изабрала Јелену Стојановић, др Наташу Тањевић и Слободана Томића за заменике Заштитника грађана, на предлог Заштитника грађана.

У Дану за гласање, Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансирању политичких активности, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању корупције, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за борбу против корупције, у целини

5. Предлог закона о допунама Закона о јавним предузећима, у целини

6. Предлог одлуке о избору заменика Заштитника грађана

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о тачкама 2. до 6. дневног реда седнице, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Осму седницу Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години.

Видео (19)

Понедељак, 9. децембар 2019. | Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 09.12.2019. (I)

Понедељак, 9. децембар 2019. | Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 09.12.2019. (II)

Понедељак, 9. децембар 2019. | Дан за гласање о 1. тачки дневног реда Осме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 09.12.2019.

Понедељак, 9. децембар 2019. | Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 09.12.2019. (III)

Понедељак, 9. децембар 2019. | Осма седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 09.12.2019. (IV)

Прикажи још Преостало видео снимака: 14


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
среда, 5. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја