6. новембар 2015. Одбор за културу и информисање одржао састанак са представницима уметничких удружења

6. новембар 2015. Одбор за културу и информисање одржао састанак са представницима уметничких удружења

Петак, 6. новембар 2015.

Одбор за културу и информисање одржао састанак са представницима уметничких удружења

Чланови Одбора за културу и информисање разговарали су са представницима уметничких удружења и Националног савету за културу, о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о култури и положају самосталних уметника у култури.


Весна Марјановић, председница Одбора за културу и информисање, захвалила се представницима уметничких удружења и Националном савету за кутуру на иницијативи за састанак и предлоге амандмана, које су упутили Одбору и посланичким групама.

Председник Националног савета за културу Милета Продановић навео је да су чланови упутили осам предлога амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури и говорећи о положају уметника посебно указао на значај задржавања државног признања за врхунски допринос националној култури истакнутим уметницима као и института установе културе од националног значаја. Током дискусије о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о култури чланови Националног савета за културу су указали и на потребу и исказали залагање да Национални савет за културу задржи активно учешће у изради предлога Стратегија развоја културе и даје оцену извршења.

О четири предлога амандмана које су упутила уметничка удружења Србије, говорила је Смиљана Стокић, из Удружења балетских уметника Србије и указала на потребу постојања једниственог тумачења закононске регулативе у вези са плаћањем социјалног осигурања самосталних уметника тумаче, које уметницима омогућује даље напредовање у раду.

У наставку састанка чланови Одбора за културу и информисање су током дискусије изразили пуну подршку иницијативама која су покренула уметничка удружења.

Састанку су присуствовали и у разговору учествовали чланови Одбора за културу и информисање и народни посланици Милорад Цветановић, Мира Поповић, Милена Бићанин, Ненад Милосављевић, Срђан Драгојевић и Зоран Живковић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
уторак, 26. јануар

Цео календар догађаја