3. јул 2019. Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић на затварању Форума за развој парламентаризма

3. јул 2019. Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић на затварању Форума за развој парламентаризма

Среда, 3. јул 2019.

Обраћање потпредседника Народне скупштине Милићевића на затварању Форума за развој парламентаризма

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Ђорђе Милићевић говорио је на затварању Форума за развој парламентаризма у Москви, 3. јула ове године. Навео је да су питања разматрана током Форума - међународна безбедност, међупарламентарна сарадња, дигитална будућност, медијски ратови и борба против лажних вести најактуелнија питања данашњице што сведочи о потреби координисаног деловања.


Потпредседник Милићевић је истакао да је Србија решена да се и убудуће, доследно и безусловно залаже за поштовање фундаменталних принципа међународних односа, да одговорно и солидарно развија сарадњу на свим нивоима, са свим пријатељима, као и са заинтересованим партнерима. Република Србија бранећи свој суверенитет и територијални интегритет, принципијелно брани међународно право и највиши ауторитет Савета безбедности Уједињених нација на плану очувања међународног мира и безбедности, као и начела Повеље УН.

Наглашено је да се Република Србија у циљу очувања међународног мира, стабилности и безбедности, принципијелно и доследно залаже за поштовање међународног права, као и остварење начела слободне и равноправне сарадње на међународној сцени, без коришћења санкција као инструмента принуде. Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић је нагласио да Република Србија никада није и неће уводити санкције Руској Федерацији и руском народу, као и да ће наставити да води самосталну спољну политику усмерену на очувању мира и безбедности, као и очувања стабилности као кључног предуслова напретка.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
петак, 21. фебруар

Цео календар догађаја