Среда, 19. децембар 2012.

Новине на интернет страници Народне скупштине

Следећи примере добре праксе светских парламената и настављајући да резултате рада приближи грађанима и јавности, Народна скупштина на својој интернет страници објављује резултате гласања народних посланика актуелног сазива Народне скупштине.


На овај начин заинтересованим грађанима омогућава се да виде и прочитају како су се народни посланици изјашњавали о предлозима закона и других аката које Народна скупштина доноси.
Поред резултата гласања народних посланика, на интернет страници објављују се и стенографске белешке са седница Народне скупштине, како би јавност и на овај начин била упозната са излагањима народних посланика на седницама Народне скупштине.
Такође, на интернет страницу постављају се и документа настала у раду радних тела Народне скупштине, сви донети закони, предлози закона и други акти који се налазе у скупштинској процедури, аналитички подаци о раду Народне скупштине, као и различите информације о раду народних посланика.
Народна скупштина је започела и са увођењем рубрике “Народна скупштина у бројкама”, у којој ће се објављивати статистички подаци о актуелном и ранијим сазивима Народне скупштине а који ће се редовно допуњавати новим и расположивим подацима.
Посебну новину представља и отпочињање праксе објављивања електронског информативног билтена, који ће излазити једном месечно, на интернет страници Народне скупштине. Електронски билтен ће бити поуздани извор информација о раду Народне скупштине, али и прилика да се Народна скупштина јавности приближи на нов и модеран начин.
И у наредном периоду Народна скупштина наставиће са увођењем новина, стављајући на располагање грађанима што већи број информација и података о раду народних посланика, чему ће допринети и увођење система управљања електронским документима (е-парламент).

Позивамо грађане да посете интернет страницу Народне скупштине на адреси www.parlament.rs.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31