28. новембар 2015. Орлић и Николић са представницима Регионалног програма за политичке партије НДИ

28. новембар 2015. Орлић и Николић са представницима Регионалног програма за политичке партије НДИ

Понедељак, 30. новембар 2015.

Народни посланици Орлић и Николић разговарали са предстaвницима Регионалног програма за политичке партије Националног демократског института из земаља окружења

Представници Регионалног програма за политичке партије Националног демократског института (НДИ) из земаља окружења, посетили су Народну скупштину у суботу, 28. новембра, и разговарали са народним посланицима др Владимиром Орлићем и Ненадом Николићем.


Орлић је присутне упознао са начином рада и структуром парламентa, одбора и неформалних посланичких група Народнe скупштине. Истакао је да је целокупан рад парламента јаван и да о транспарентности рада сведочи и чињеница да се на интернет страници Нарoдне скупштине може пратити директан видео пренос свих, не само пленарних седница, већ и седница одбора, форума, панела и јавних слушања.

„Транспарентност је изузетно важна. На тај начин грађанима приближавамо наш рад, а комуникацијa са грађанима за нас има изузетну важност“, рeкао је Орлић.

Он је истакао да је квалитетна комуникација неопходна на свим нивоима, те је поменуо да у Народној скупштини постоји низ група пријатељстава које унапређују сарадњу и комуникацију са парламентарцима земаља широм света.

Кроз низ примера из праксе народни посланик Ненад Николић присутнима је приближио рад народних посланика. Говорио је о значају који њихова улога има у креирању закона и целокупном процесу који је обиман и комплексан, а који претходи уврштавању одређеног предлога закона на дневни ред седнице Нарoдне скупштине.

Представници Регионaлног програма за политичке партије из Босне и Херцеговине, Албаније,  Македоније и Црне Горе, највише су се интересовали за начин функционисања одбора, неформалних посланичких група и посланичких клубова Народне скупштине.

У склопу посете представници Регионалног програма за политичке партије Националног демократског института из земаља окружења, обишли су здање Народне скупштине.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја