Субота, 30. септембар 2006.

Народна скупштина и Мисија ОЕБС-а у Србији потврдиле наставак сарадње

Председник Народне скупштине и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији потписали су данас, у Дому Народне скупштине, Анекс Меморандума о споразумевању и тиме потврдили наставак и проширење досадашње сарадње.Председник Народне скупштине и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији потписали су данас, у Дому Народне скупштине, Анекс Меморандума о споразумевању и тиме потврдили наставак и проширење досадашње сарадње. Председник Предраг Марковић и Њ.Е. Ханс Ола Урстад потписали су документ који омогућава реализацију Програма парламентарне подршке за спровођење пројекта: «Јавни приступ Скупштини: успостављање институционалних механизама за отвореност Скупштине према јавности», који је финансијски подржала Влада Савезне Републике Немачке.

Председник Марковић је истакао да је Народна скупштина данас «отворена» за све грађане захваљујући партнерству и помоћи оних који имају искуство и изразио задовољство наставком сарадње. Шеф Мисије ОЕБС-а рекао је да је ово само један од пројеката које су Народна скупштина и Мисија ОЕБС-а успешно реализовале до сада. Потписивању Анекса Меморандума о споразумевању између Народне скупштине и Мисије ОЕБС-а присуствовао је и Њ.Е. Андреас Цобел, амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији који је изразио спремност Владе своје земље да пружи подршку реализацији пројекта «отворености» Народне скупштине.

Овај пројекат ће обухватити реализацију тренинга за запослене о односима са јавношћу, студијске посете стручне службе Народне скупштине парламентима земаља у региону и студијску посету Бундестагу, организовање школских посета Народној скупштини, помоћ Народној скупштини приликом издавања публикација о здањима Народне скупштине и парламентарном животу, као и теренске посете запослених стручне службе удаљеним местима у Србији, где ће се њиховим становницима представити највиша законодавна институција у земљи.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја