Понедељак, 3. децембар 2012.

Народна посланица Јадранка Јоксимовић на Међународној конференцији Повезивање надлежних за надзор: Процењивање и оснаживање надзора обавештајних служби у земљама западног Балкана у Љубљани

Председница Одбора за контролу служби безбедности Народне скупштине Јадранка Јоксимовић учествоваће на Mеђународној конференцији “Повезивање надлежних за надзор: Процењивање и оснаживање надзора обавештајних служби у земљама западног Балкана“, која се одржава 5. и 6. децембра 2012. године, у Љубљани, Словенија.


Теме Конференције биће унапређење и заштита људских права у раду обавештајних служби, улога медија у контроли обавештајних служби, парламенти и контрола обавештајних служби у земаљама западног Балкана, процена система контроле обавештајних служби, као и улога цивилног друштва у контроли обавештајних служби.
У раду Конференције, коју организује Женевски центар за демократску контролу оружаних снага (DCAF), учествоваће посланици и стручне службе парламената земаља региона, представници водећих европских ревизорских институција, представници цивилног друштва и медија, као и бивши обавештајни званичници и новинари истраживачи из земаља изван региона.
Председница Одбора за контрлу служби безбедности Јадранка Јоксимивић обратиће се учесницима Конференције на тему „Парламенти и контрола обавештајних служби у земљама западног Балкана – пут напред“, а очекују се, између остачлих, и излагања Павела Гантара, бившег председника Државног збора Републике Словеније, Зденке Чебашек Травник, Омбудсмана Републике Словеније, Саше Јанковића, Заштитника грађана Републике Србије и Родољуба Шабића, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Републике Србије.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31