Понедељак, 1. новембар 2004.

За два дана Народна скупштина угостила више од 200 посетилаца

Народна скупштина Републике Србије и Одељење за демократију Мисије ОЕБС-а у Србији и Црној Гори су у оквиру Програма упознавања ученика са републичким и савезним институцијама, у петак 29. октобра, организовали посету групе ученика и професора из аранђеловачких средњих школа Народној скупштини.


Народна скупштина Републике Србије и Одељење за демократију Мисије ОЕБС-а у Србији и Црној Гори су у оквиру Програма упознавања ученика са републичким и савезним институцијама, у петак 29. октобра, организовали посету групе ученика и професора из аранђеловачких средњих школа Народној скупштини. Младим Аранђеловчанима, који су чланови школских парламента, посебно је било интересантно упознавање са активностима Народне скупштине, разговор са председником Предрагом Марковићем и народним посланицима.

Планирано је да до Нове године Народну скупштину, у оквиру исте акције, посете још три групе ученика из унутрашњости.

Народну скупштину су у суботу 30. октобра у оквиру Програма „Дан отворених врата“, који се у сарадњи са ОЕБС-ом реализује од јула ове године, посетиле четири групе грађана. Једну групу су чинили и страни студенти који су боравак на семинару у Београду искористили да посете и највише законодавно тело у Србији.

Сви посетиоци су најпре разговарали са председником Народне скупштине Републике Србије Предрагом Марковићем, потом обишли најзначајније просторије у згради, а у великој сали присуствовали презентацији о активностима Народне скупштине и демонстрацији гласања. На сва питања у вези са радом Службе Народне скупштине одговоре је дао секретар Марко Даниловић, а са знатижељним посетиоцима, међу којима је била и група пензионера, разговарали су и народни посланици из посланичких клубова Демократске странке Србије, Г17 плус и Социјалистичке партије Србије.

Свака група је посету парламенту традиционално завршила у скупштинском ресторану, а сваки посетилац је на поклон добио брошуру о раду Народне скупштине Републике Србије.



Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 4. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја