Понедељак, 7. јун 2010. - Уторак, 29. јун 2010.

Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2010. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2010. години, за понедељак, 7. јун 2010. године, са почетком у 11 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2010. години, за понедељак, 7. јун 2010. године, са почетком у 11 часова.

У Захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је дневни ред:


1. Предлог закона о електронским комуникацијама,

2. Предлог закона о потврђивању споразума о оснивању регионалне школе
за државну управу (РЕСПА),

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању,
4. Предлог закона о судским вештацима,

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије,

6. Предлог закона о потврђивању Меморандума о сагласности између Републике
Србије и европске заједнице о учешћу Републике Србије у програму заједнице
„Програм подршке развоју политике информационо- комуникационих технологија
(ICT PSP) Oквирног програма за конкурентност и иновативност (CIP) (од 2007. до
2013. године)”,

7. Предлог одлуке о усвајању годишњег плана употребе Војске Србије и других
снага одбране у мултинационалним операцијама у 2010. години,

8. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним
операцијама у 2010. години.

Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, одлучила да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1 и 6 дневног реда седнице, као и заједнички јединствени претрес о тачкама 7 и 8 дневног реда седнице.

Предлог закона о електронским комуникацијама представила је министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић.

Председница Народне скупштине обавестила је народне посланике да део седнице, са галерије Велике сале Дома Народне скупштине, прати група студената Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета “Сингидунум” у Београду.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о електронским комуникацијама и Предлог закона о потврђивању Меморандума о сагласности између Републике Србије и европске заједнице о учешћу Републике Србије у програму заједнице „Програм подршке развоју политике информационо-комуникационих технологија (ICT PSP) Oквирног програма за конкурентност и иновативност (CIP) (од 2007. до 2013. године)”

Другог дана рада, 9. јуна, Народна скупштина је током преподнева обавила јединствени претрес о Предлогу закона о потврђивању Споразума о оснивању регионалне школе за државну управу (РЕСПА). Предлог тог закона образложио је министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић.

У наставку рада, Народна скупштина водила је начелну расправу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању. Образлажући предложене измене и допуне, министар просвете Жарко Обрадовић изнео је уверење да ће оне допринети унапређењу система високог образовања у Србији.


Трећег дана рада, 10. јуна, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Драган Тодоровић и Драган Шормаз затражили су, у складу са чланом 235. Пословника, обавештења и објашњења.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина водила је начелни претрес о Предлогу закона о судским вештацима. Народним посланицима, предложен закон, образложила је министарка правде Снежана Маловић.


Четвртог дана, 11. јуна, народни посланици наставили су рад начелним претресом о Предлогу закона о судским вештацима. У преподневном делу рада Народна скупштина обавила је расправу у начелу о Предлогу закона о судским вештацима и започела начелни претрес о Предлогу закона о изменана и допунама Закона о Народној банци Србије. Предлог овог закона народним посланицима образложио је, у име предлагача, гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић.

До краја дана, Народна скупштина водила је начени претрес о Предлогу закона изменана и допунама Закона о Народној банци Србије.

Петог дана рада, 15. јуна, Народна скупштина наставила је начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Сузана Грубјешић, Срђан Миливојевић, Зоран Николић, Драган Шормаз, Драган Тодоровић, Иван Андрић и Велимир Илић затражили су, у складу са чланом 235. Пословника, обавештења и објашњења.

У току преподнева, Народна скупштина закључила је начелни претрес о Предлогу закона изменама и допунама Закона о Народној банци Србије.

у наставку рада, Народна скупштина је водила и закључила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о усвајању годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2010. години и Предлогу одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2010. години. Предлоге ових одлука образложио је министар одбране Драган Шутановац.

Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић обавестила је народне посланике да делу седнице присуствују студенти Високе техничке школе из Београда.


Шестог дана рада, 16. јуна, Народна скупштина започела је расправу у појединстима о Предлогу закона о електронским комуникацијама.

Седмог дана, 17. јуна, а пре преласка на рад по дневном реду заседања, народни посланици Милош Радуловић, Драган Тодоровић и Зоран Остојић искорисатили су право по члану 235. Пословника затраживши обавештења и објашњења од различитих државних институција.

Народна скупштина наставила је рад расправом у појединостима о Предлогу закона о електронским комуникацијама. У преподневном делу рада народни посланици обавили су расправу о амандманима поднетим на овај Предлог закона и започели расправу о амандманима поднетим на Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

До краја дана Народна скупштина водила је расправу у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

Осмог дана рада, 22. јуна, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Влајко Сенић, Вјерица Радета, Милош Радуловић, Срђан Спасојевић и Нада Колунџија затражили су, у складу са чланом 235. Пословника, обавештења и објашњења.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о судским вештацима.

Деветог дана рада, 23. јуна, Народна скупштина започела је расправу о амандманима поднетим на Предлог закона о изменана и допунама Закона о Народној банци Србије.

До краја дана, Народна скупштина обавила је расправу о амандманима поднетим на овај Предлог закона.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о свим тачкама дневног реда заседања, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић одредила је уторак, 29. јун 2010. године, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Другог ванредног заседања Народне скупштине у 2010. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 29. јуна 2010. године, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о електронским комуникацијама, Предлог закона о потврђивању споразума о оснивању регионалне школе за државну управу (РЕСПА), Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, Предлог закона о судским вештацима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије, Предлог закона о потврђивању Меморандума о сагласности између Републике Србије и европске заједнице о учешћу Републике Србије у програму заједнице „Програм подршке развоју политике информационо-комуникационих технологија (ICT PSP) Oквирног програма за конкурентност и иновативност (CIP) (од 2007. до 2013. године), Предлог одлуке о усвајању годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2010. години, као и Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2010. години.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су током заседања указивали народни посланици и одлучила да није било повреда одредби Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2010. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 24. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја