9. јун 2014. Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

9. јун 2014. Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Понедељак, 9. јун 2014.

Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години за понедељак, 9. јун 2014. године, са почетком у 10 часова.


У захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је дневни ред са шест тачака:

1. Предлог закона о заштити потрошача;

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама;

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поштанским услугама;

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама;

5. Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014.години;

6. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2014. години.

Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, прихватила предлог народног посланика Мехе Омеровића да се обави заједнички начелни претрес о предлозима закона из тачака 1, 2. и 3. дневног реда и заједнички јединствени претрес о предлозима одлука из тачака 5. и 6. дневног реда седнице.

Народна скупштина је започела и до краја рада закључила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о заштити потрошача, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поштанским услугама.

Предложене законе образложио је у име предлагача потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација др Расим Љајић.

Другог дана рада, 10. јуна, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Ласло Варга, Марко Ђуришић, Александар Чотрић, Гордана Чомић, Мирослав Маркићевић, Неђо Јовановић и Милија Милетић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина започела је и до краја рада закључила начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о путним исправама који је, народним посланицима, образложио представник предлагача, министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.

Трећег дана рада, 12. јуна, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група народни посланици Олена Папуга, др Љиљана Косорић, Иван Карић, Борислав Стефановић, Ненад Милосављевић, Миодраг Линта, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је започела заједнички јединствени претрес о предлозима одлука из тачака 5. и 6. дневног реда седнице, односно о Предлогу одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014. години и Предлогу одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2014. години.

Представник предлагача, министар одбране Братислав Гашић образложио је предлоге одлука.

У поподневном делу рада, Народна скупштина наставила је и закључила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014. години и Предлогу одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2014. години.

Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о заштити потрошача, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поштанским услугама.

Четвртог дана рада, 13. јуна, Народна скупштина је обавила претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, у појединостима.

Пошто је Народна скупштина завршила расправу о свим тачкама дневног реда, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић одредио је петак, 13. јун 2014. године, са почетком у 12.15 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Другог ванредног заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 13. јуна, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, усвојила Предлог закона о заштити потрошача, Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о поштанским услугама и Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама.

У дану за гласање Народна скупштина је већином гласова усвојила и Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014. години и Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2014. години.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о заштити потрошача, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронским комуникацијама, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поштанским услугама, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о путним исправама, у целини

5. Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2014. години

6. Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2014. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2014. години.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
понедељак, 14. јун

Цео календар догађаја