Уторак, 7. јун 2011.

Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев 128 народних посланика, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за уторак, 7. јун 2011. године, са почетком у 10.00 часова.


У Захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је дневни ред:

1. Предлог закона о финансирању политичких активности, који је поднела Влада и

2. Предлог закона о изменама Закона о акцизама, који је поднела Влада.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Риза Халими, Јован Палалић, Марија Бугарчић, Јован Дамјановић, Велимир Илић, Јоргованка Табаковић, Борис Алексић и Ненад Чанак затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о финансирању политичких активности, који је образложио представник предлагача, министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић.

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић обавестила је народне посланике да део седнице, са галерије Велике сале Дома Народне скупштине, прате ученици и професори гимназије из Лесковца и поздравила их у име народних посланика.

Другог дана рада, 8. јуна, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о изменама Закона о акцизама. Предлог закона образложио јеминистар без портфеља Сулејман Угљанин.

У току рада, председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановићпоздравила је чланице Удружења петровачких жена из Бачког Петровца које су које су пратиле део седнице са галерије Велике сале.

На почетку трећег дана рада, 9. јуна, председници, односно овлашћени представници посланичких група Предраг Мијатовић, Милан Лапчевић, Зоран Остојић, Немања Шаровић и Мирослав Маркићевић искористили су могућност да постављају питања, односно затраже обавештење или објашњење у складу са чланом 286. Пословника.

Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о финансирању политичких активности.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Никола Новаковић поздравио је, у име народних посланика и у своје име, групу студената Правног факултета у Ријеци, као и студенте Интернационалног унивезитета Департман у Панчеву, који су пратили део седнице са галерије Велике сале.

У преподневном делу седнице, председавајућа седници, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић поздравила је групу студената Економског факултета Сингидунум у Београду, који су присуствовали делу седнице Народне скупштине.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о финансирању политичких активности.

До краја дана, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама Закона о акцизама.


Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда ове седнице, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић одредила је уторак, 14. јун 2011. године, са почетком у 10 часова,
као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Другог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.

Дан за гласање


У Дану за гласање, 14. јуна, Народна скупштина усвојила је
Предлог закона о финансирању политичких активности и Предлог закона о изменама Закона о акцизама.

Народна скупштина одлучивала је о повредама Пословника на које су народни посланици указивали у току седнице и одлучила да ни у једном случају нису биле повређене одредбе Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање обе тачке дневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. јануар

Цео календар догађаја