Уторак, 8. март 2011. - Петак, 11. март 2011.

Друга седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011.години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Другу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за уторак, 8. март 2011. године, са почетком у 15 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Другу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за уторак, 8. март 2011. године, са почетком у 15 часова.

Народна скупштина усвојила је следећи дневни ред:


1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Влади, који је поднела
Влада;


2. Предлог закона о министарствима, који је поднела Влада.

На почетку седнице, Народна скупштина констатовала је, на предлог Административног одбора, да су се стекли услови за потврђивање мандата народном посланику Млађану Динкићу, изабраном са Изборне листе За европску Србију – Борис Тадић.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика одлучила да се обави заједнички начелни претрес о

Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Влади и Предлогу закона о министарствима.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о предлозима закона из дневног реда по тачкама 1. и 2. У име предлагача, предложене законе образложио је министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић. Министар је истакао да су разлози за доношење предложених закона проистекли из потребе да се створе законски предуслови који ће омогућити виши степен јединственог политичког деловања Владе, обезбеди њен ефикаснији рад и рационалнију организацију органа државне управе. Предвиђено је да у систему државне управе постоје следећа министарства: Министарство спољних послова, Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова, Министарство финансија, Министарство правде, Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, Министарство економије и регионалног развоја, Министарство за инфраструктуру и енергетику, Министарство за државну управу, локалну самоуправу и људска и мањинска права, Министарство просвете и науке, Министарство омладине и спорта, Министарство здравља, Министарство рада и социјалне политике, Министарство животне средине, рударства и просторног планирања, Министарство културе, информисања и информационог друштва, Министарство за Косово и Метохију и Министарство вера и дијаспоре.

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић је обавестила народне посланике да је у Народној скупштини образована нова Посланичка група Уједињени региони Србије – Г17 плус и заједно за Шумадију коју чини 24 народна посланика и то: Млађан Динкић, Сузана Грубјешић, Симо Вуковић, Драги Дамњановић, Виорел Жура, Небојша Здравковић, Жељко Ивањи, Владимир Илић, Бранислав Јовановић, Бранислав Митровић, Саша Миленић, Никола Новаковић, Јован Нешовић, Мирослава Пејица, Стојанка Петковић, Елизабет Пауновић, Гордана Рајков, Миљан Ранђеловић, Снежана Седлар, Влајко Сенић, Стевица Спајић, Верољуб Стевановић, Јелена Травар и Шериф Хамзагић.

До краја дана, Народна скупштина је водила заједнички начелни претрес о предлозима закона из дневног реда по тачкама 1. и 2.


Другог дана рада, 9.марта, Народна скупштина наставила је рад заједничким начелним претресом о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Влади и о Предлогу закона о министарствима.

До краја дана народни посланици обавили су заједнички начелни претрес о предложеним законима.


Трећег дана рада, 10. марта, Народна скупштина започела је претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Влади, у појединостима.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Синиша Стаменковић, Бојан Ђурић, Мирослав Маркићевић, Јован Палалић, Јоргованка Табаковић и Борис Алексић затражили су обавештења и објашњења, у складу са чланом 286. Пословника.

До краја дана, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Влади.

Четвртог дана рада, 11. марта, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Влади и Предлогу закона о министарствима.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу у начелу и у појединостима о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић - Дејановић одредила је петак, 11. март 2011. године, са почетком у 15,00 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Друге седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 11. марта, Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о Влади и Предлог закона о министарствима.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић - Дејановић закључила је Другу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години и обавестила народне посланике да је наставак Прве седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години у понедељак, 14. марта, са почетком у 10,00 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 24. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја