Уторак, 5. септембар 2006.

Делегација одбора за иностране послове разговарала са британским парламентарцима

Делегација Одбора за иностране послове Народне скупштине Републике Србије, коју је предводила председница Гордана Чомић, разговарала је са групом посланика, новинара и представника невладиних организација из Велике Британије, Грчке, Босне и Херцеговине и Хрватске, која борави у Београду у организацији Британског савета.Делегација Одбора за иностране послове Народне скупштине Републике Србије, коју је предводила председница Гордана Чомић, разговарала је са групом посланика, новинара и представника невладиних организација из Велике Британије, Грчке, Босне и Херцеговине и Хрватске, која борави у Београду у организацији Британског савета.

У Дому Народнескупштине Републике Србије посланик Парламента Велике Британије Мартин Линтон представио је резултате пројеката који су припремљени у оквиру Форума Уједињено краљевство-Југоисточна Европа, а имају за циљ унапређивање парламентарне сарадње европских држава.

У разговору су размењена мишљења о најважнијим политичким питањима, пре свега, о Косову и Метохији и сарадњи са Хашким трибуналом. Чланови наше делегације су посебно нагласили значај који се придаје приступању европским интеграцијама и посвећеност Парламента и Владе Србије убрзаном стварању услова за то.

Председница Чомић је обавестила чланове делегације да су се за протеклих шест година у Србији догодиле крупне промене у демократизацији друштва. Суочена са тешкоћама деценијског наслеђа, наша земља је настојала да, посебно у међународној јавности, разбије створене стереотипе и пошаље у свет слику Србије коју градимо.

Чланови Одбора указали су на значај сарадње са Парламентом Велике Британије и на потребу упознавања британских парламентараца са ставовима Парламента и Владе Србије о најважнијим политичким питањима, а пре свега о Косову и Метохији, на чије ће решавање и они утицати кроз Савет безбедности УН и Контакт групу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
среда, 12. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја