5. новембар 2015. Делегација Одбора за контролу служби безбедности у студијској посети шведским институцијама задуженим за надзор над службама безбедности

5. новембар 2015. Делегација Одбора за контролу служби безбедности у студијској посети шведским институцијама задуженим за надзор над службама безбедности

Петак, 6. новембар 2015.

Делегација Одбора за контролу служби безбедности у студијској посети шведским институцијама задуженим за надзор над службама безбедности

Народни посланици из Одбора за контролу служби безбедности су у периоду од 3. до 5. новембра 2015. године боравили у Стокхолму, Краљевина Шведска, ради учешћа у студијској посети шведским институцијама задуженим за надзор над службама безбедности.


Студијска посета, коју је организовала Мисија ОЕБС у Србији је организована с циљем унапређења надзорних капацитета народних посланика и ради размене искустава.

Народни посланици су током посете имали сусрете са Комисијом за заштиту интегритета и безбедности, Инспекторатом за обавештајне послове, Одбором за правосудна питања у шведском парламенту и Парламентарним Омбудсманом.

Народни посланици су током првог дана посетили Комисију за заштиту интегритета и безбедности, посебно тело Владе надлежно за надзор, које садржи елементе парламентарне контроле. Организован је сусрет и са члановима Одбора за правосудна питања у шведском парламенту, током ког су се чланови Одбора за контролу служби безбедности упознали са структуром, начином и динамиком рада шведског одбора.

Другог дана посете уприличен је сусрет са Инспекторатом за обавештајне послове, током ког су се чланови Одбора упознали са задацима, организацијом, методологијом и динамиком рада.

Организован је и сусрет са Парламентарним Омбудсманом који редовно надзире органе власти у Шведској, чије су препоруке од великог значаја за унапређење надзора над радом служби безбедности.

Делегацију Одбора за контролу служби безбедности предводио је шеф делегације Верољуб Арсић, потпредседник Народне скупштине и члан Одбора. У делегацији Одбора били су народни посланици: чланови Одбора Жељко Сушец, Драган Шормаз, Горан Богдановић, Мехо Омеровић и заменици чланова Владимир Ђукановић, Синиша Максимовић и др Милорад Мијатовић.

Састанцима је присуствовао и Зоран Јовановић, први саветник Амбасадора Републике Србије у Краљевини Шведској.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
среда, 20. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја