16. јул 2013. Девето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2013. години (фото ТАНЈУГ)

16. јул 2013. Девето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2013. години (фото ТАНЈУГ)

Уторак, 16. јул 2013.

Девето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2013. години

Председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић сазвао је, на захтев 141 народног посланика, Девето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2013. години, за уторак, 16. јул 2013. године, са почетком у 12 часова.


У захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру, који је поднела Влада,

2. Предлог закона о прекршајима, који је поднела Влада,

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства,

4. Предлог одлуке о избору замениика јавног тужиоца, који је поднело Државно веће тужилаца и

5. Предлог за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције, који је поднео председник Републике.

Пре преласка на рад по дневном реду заседања, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамовић, Александар Југовић, Невен Цветићанин, Владимир Илић, Наташа Мићић, Милан Лапчевић, Снежана Богосављевић Бошковић, Синиша Лазић и Миодраг Линта затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Владимира Маринковића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 2, 3, 4. и 5. дневног реда заседања.

У преподневном делу рада, Народна скупштина започела је расправу у начелу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру, који је народним посланицима представио представник предлагача, министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић.

До краја дана, Народна скупштина водила је расправу у начелу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру.

Другог дана, 17. јула, у преподневном делу рада, Народна скупштина наставила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру.

У поподневном делу рада, Народна скупштина започела је и до краја дана водила заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о прекршајима, Предлогу одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, Предлогу одлуке о избору заменика јавног тужиоца и Предлогу за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупције. Предлог закона о прекршајима образложио је, у име предлагача, министар правде и државне управе Никола Селаковић.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Константин Арсеновић, изрекао је опомену народној посланици Јудити Поповић.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Константин Арсеновић, обавестио је народне посланике да се прекида Девето ванредно заседање Народне скупштине у 2013. години, због одржавања Пете посебне седнице Народне скупштине у 2013. години, заказане за четвртак, 18. јул, са почетком у 10 часова.

Трећег дана рада, 18. јула, пре преласка на рад по дневном реду заседања, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамовић, Елвира Ковач, Ранка Савић, Предраг Марковић, Милош Алигрудић, Звонимир Стевић, Јанко Веселиновић и Маја Гојковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина водила је до краја дана заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 2, 3, 4. и 5. дневног реда заседања.

Четвртог дана, 22. јула, Народна скупштина је, у преподневном делу рада, обавила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 2, 3, 4. и 5. дневног реда заседања.

У наставку рада, Народна скупштина започела је и до краја дана закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру.

Петог дана рада, 24. јула, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о прекршајима.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда заседања, председавајућа, потпредседница Народне скупштине Весна Ковач, одредила је четвртак, 25. јул, са почетком у 11 часова, као Дан за гласање о тачакама дневног реда Деветог варедног заседања Народне скупштине у 2013. години.

У Дану за гласање, 25. јула, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, усвојила Предлог закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру и Предлог закона о прекршајима.

Већином гласова народних посланика усвојени су и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију и Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца.

Народна скупштина је већином гласова народних посланика изабрала проф. др Драгану Коларић за члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током заседања, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда заседања, председник Народне скупштине др Небојша Стефановић закључио је Девето ванредно заседање Народне скупштине у 2013. години.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о државном премеру и катастру, у целини

2. Предлог закона о прекршајима, у целини

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

4. Предлог одлуке о избору заменика јавног тужиоца

5. Предлог за избор члана Одбора Агенције за борбу против корупцијеПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 30. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја