Понедељак, 12. септембар 2011.

Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине у 2011. години

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за понедељак, 12. септембар 2011. године, са почетком у 12.00 часова.


У захтеву за одржавање седнице, одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог законика о кривичном поступку, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о парничном поступку, који је поднела Влада;

3. Предлог закона о рехабилитацији, који је поднела Влада;

4. Предлог закона о заштити пословне тајне, који је поднела Влада;

5. Предлог одлуке о накнади за рад у Националном савету за високо образовање, који је поднео Административни одбор Народне скупштине и

6. Предлог одлуке о накнади за рад у Комисији за акредитацију и проверу квалитета, који је поднео Административни одбор Народне скупштине.

Народна скупштина прихватила је предлог да се обави заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о накнади за рад у Националном савету за високо образовање и Предлогу одлуке о накнади за рад у Комисији за акредитацију и проверу квалитета.

У наставку рада, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу законика о кривичном поступку. Предлог овог закона образложила је министарка правде Снежана Маловић.

Другог дана рада, 13. септембра, Народна скупштина водила је начелни претрес о Предлогу закона о парничном поступку, који је образложила министарка правде Снежана Маловић.

Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно овлашћени представници посланичких група Милан Димитријевић, Бранислав Митровић, Драган Тодоровић, Кенан Хајдаревић и Мунир Потурак затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

До краја рада, Народна скупштина закључила је начелни претрес о Предлогу закона о парничном поступку.


На почетку трећег дана рада, 14. септембра, председвајућа седници, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић обавестила је народне посланике да је Влада одлучила да повуче из процедуре Предлог закона о рехабилитацији.

Народна скупштина водила је и закључила претрес о Предлог закона о заштити пословне тајне, у начелу.

Четвртог дана рада, 15. септембра, Народна скупштина водила је и закључила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о накнади за рад у Националном савету за високо образовање и Предлогу одлуке о накнади за рад у Комисији за акредитацију и проверу квалитета.

На почетку рада, председници, односно овлашћени представници посланичких група Владимир Милентијевић, Зоран Остојић, Зоран Антић, Драган Тодоровић, Мирослав Маркићевић и Жика Гојковић затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина водила је претрес у појединостима о Предлогу законика о кривичном поступку.

Петог дана рада, 16. септембра, Народна скупштина наставила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу законика о кривичном поступку.

У поподневном делу рада, Народна скупштина водила је расправу у појединостима о Предлогу закона о парничном поступку.

Шестог дана рада, 19. септембра, Народна скупштина наставила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о парничном поступку.

У поподневном делу седнице, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о заштити пословне тајне.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о о свим тачкама дневног реда, председавајућа, потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић је изјавила да ће о наставку седнице, односно о Дану за гласање о свим тачкама дневног реда Дванаестог ванредног заседања Народне скупштине у 2011. години народни посланици бити накнадно обавештени.

У Дану за гласање, 26. септембра, Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог законика о кривичном поступку, Предлог закона о парничном поступку и Предлог закона о заштити пословне тајне. Осим тога, усвојени су Предлог одлуке о накнади за рад у Националном савету за високо образовање и Предлог одлуке о накнади за рад у Комисији за акредитацију и проверу квалитета.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су током заседања указивали народни посланици и одлучила да није повређен ниједан члан Пословника.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда овог заседања и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић закључила је Дванаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31