10. јул 2019. Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

10. јул 2019. Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Среда, 10. јул 2019.

Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Двадесет пету посебну седницу Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву за среду, 10.јул, са почетком у 10 часова.


Председница је за ову седницу утврдила следећи дневни ред:

  1. Разматрање извештаја о спровођењу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности за 2018.годину, који је поднео Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, са Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу;

  2. Разматрање Редовног годишњег извештаја Заштитника грађана за 2018.годину, који је поднео Заштитник грађана, са Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу и

  3. Разматрање Извештаја о раду за 2018.годину са Извештајем о спровођењу Националне стратегије за борбу против корупције у Републици Србији, за период 2013. до 2018.године и Акционог плана за њено спровођење, који је поднела Агенција за борбу против корупције, са Предлогом закључка Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.
Народна скупштина започела је јединствени претрес о првој тачки дневног реда седнице коју су народним посланицима образложили представници предлагача Станојла Мандић, заменица Повереника за информације од јавног значаја и председник Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Петар Петровић.

До краја дана Народна скупштина обавила је јединствени претрес о Извештају о спровођењу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности за 2018. годину, који је поднео Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, са Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Другог дана рада, 11. јула, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Војислав Шешељ, Владимир Ђурић, Милетић Михајловић, Ђорђе Вукадиновић, Маријан Ристичевић и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина започела је, и до краја дана обавила јединствени претрес о Редовном годишњем извештају Заштитника грађана за 2018.годину, који је поднео Заштитник грађана, са Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу. Поменути извештај народним посланицима образложио је представник предлагача Заштитник грађана мр Зоран Пашалић.

Трећег дана рада, 12. јула, Народна скупштина обавила је јединствени претрес о Извештају о раду за 2018. годину са Извештајем о спровођењу Националне стратегије за борбу против корупције у Републици Србији, за период 2013. до 2018. године и Акционог плана за њено спровођење, који је поднела Агенција за борбу против корупције, са Предлогом закључка Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Народним посланицима обратили су се представници предлагача, директор Агенције за борбу против корупције Драган Сикимић и председница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава др Александра Томић.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић одредио је понедељак, 15. јул, са почетком у 9.45 часова као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Двадесет пете посебне седнице Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Дан за гласање

У Дану за гласање, Народна скупштина је већином гласова Народних посланика усвојила Предлог закључка поводом разматрања Извештаја Повереникa за информације од јавног значаја и заштиту података о личности о спровођењу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности за 2018. годину, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Народна скупштина усвојила је и Предлог закључка поводом разматрања Редовног годишњег извештаја Заштитника грађана за 2018. годину, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Народни посланици су, у Дану за гласање, усвојили предлоге закључака поводом разматрања Извештаја о раду за 2018. годину Агенцијe за борбу против корупције са Извештајем о спровођењу Националне стратегије за борбу против корупције у Републици Србији, за период 2013. до 2018. године и Акционог плана за њено спровођење, које су поднели Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава као и Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Резултати гласања:

1. Предлог закључка поводом разматрања Извештаја о спровођењу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности за 2018. годину, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

2. Предлог закључка поводом разматрања Редовног годишњег извештаја Заштитника грађана за 2018. годину, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

3. Предлог закључка поводом разматрања Извештаја о раду Агенције за борбу против корупције за 2018. годину са Извештајем о спровођењу Националне стратегије за борбу против корупције у Републици Србији за период од 2013. до 2018. године и Акционим планом за њено спровођење, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачка дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Двадесет пету посебну седницу Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.


Видео (12)

Среда, 10. јул 2019. | Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 10.07.2019. (I)

Среда, 10. јул 2019. | Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 10.07.2019. (II)

Среда, 10. јул 2019. | Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 10.07.2019. (III)

Среда, 10. јул 2019. | Двадесет пета посебна седница Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 10.07.2019. (IV)

Четвртак, 11. јул 2019. | наставак Двадесет пете посебне седнице Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 11.07.2019. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 7


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2