30. октобар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић и амбасадорка Кине у Републици Србији Чен Бо

30. октобар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић и амбасадорка Кине у Републици Србији Чен Бо

Петак, 30. октобар 2020.

Дачић и Чен Бо: Могућност јачања парламентарне сарадње између Србије и Кине

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадорку Кине у Републици Србији Чен Бо.


Амбасадорка Чен Бо честитала је Ивици Дачићу ступање на дужност председника Народне скупштине и пожелела му успех у обављању нове функције. Захваливши се на личном доприносу унапређењу билатералних односа Србије и Кине у периоду док је обављао посао министра спољних послова, амбасадорка Чен Бо је изразила уверење да ће одлична сарадња бити настављена и на новој функцији.

Амбасадорка Чен Бо уручила је председнику Народне скупштине Ивици Дачићу честитку председника Сталног комитета Свекинског народног конгреса Народне Републике Кине Лиа Жаншуа поводом ступања на нову дужност. Ли Жаншу у писму истиче да се председник Народне скупштине Ивица Дачић дуго залаже за развој кинексо-српских односа и сарадње и да је његова посета Кини, у фебруару ове године, у специјалним тренуцима када се кинески народ борио против корона вируса, дала снажну подршку кинеској страни. Ли Жаншу изражава спремност да зајeдно са председником Народне скупштине Ивицом Дачићем уложи напоре за даље интензивирање сарадње Свекинеског народног конгреса Кине и Народне скупштине Републике Србије.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио се још једном на свој помоћи коју је Кина пружила Србији у борби против пандемије.

Током разговора констатовани су одлични односи две државе на свим пољима, а размотрене су могућности јачања парламентарне сарадње између Србије и Кине.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
понедељак, 14. јун

Цео календар догађаја