3. март 2021. Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића поводом манифестације 18. Београдског фестивала игре

3. март 2021. Обраћање председника Народне скупштине Ивице Дачића поводом манифестације 18. Београдског фестивала игре

Среда, 3. март 2021.

Дачић: Београдски фестивал игре један од најзначајнијих културних брендова Београда и Србије

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић поздравио је учеснике и отворио најавну конференцију манифестације 18. Београдски фестивал игре и истакао да уметност мора и може победити епидемију која већ годину дана ремети наш свакодневни живот, а нарочито живот наше и светске културне сцене.


Дачић је овом приликом истакао да је Београдски фестивал игре један од најзначајнијих културних брендова Београда и Србије.

„Ове године, у најтежим околностима, показује да је виталан, да не одустаје од своје мисије и да за њега не постоје препреке да по 18. пут окупи ауторе и љубитеље уметничке игре из целог света. Не сумњам да сви они заједно једва чекају да Фестивал почне, и да уживо виде шта је то најновије и најбоље у данашњој светској продукцији", рекао је председник Народне скупштине Ивица Дачић и додао да Република Србија и на овај начин жели да потврди своју подршку Фестивалу игре, као једном од најзначајнијих културних програма чији смо домаћин и организатор.

Говор председника Народне скупштине Републике Србије вам преносимо у целости:

„Поштована потпредседнице Владе и министарко Гојковић,

Ваше екселенције,

Уважена госпођо Јунг,

Сигуран сам да делите моје задовољство што смо у прилици да наставимо ову лепу традицију у којој Београдски фестивал игре на овом месту, у Народној скупштини, објављује своје ново издање. Задовољство је још веће јер данас показујемо да уметност мора и може победити епидемију која већ годину дана ремети наш свакодневни живот, а нарочито живот наше и светске културне сцене.

Београдски фестивал игре је један од најзначајнијих културних брендова Београда и Србије. Ове године, у најтежим околностима, показује да је виталан, да не одустаје од своје мисије и да за њега не постоје препреке да по 18. пут окупи ауторе и љубитеље уметничке игре из целог света. Не сумњам да сви они заједно једва чекају да Фестивал почне, и да уживо виде шта је то најновије и најбоље у данашњој светској продукцији.

Република Србија и на овај начин жели да потврди своју подршку Фестивалу игре, као једном од најзначајнијих културних програма чији смо домаћин и организатор. У Београду и Новом Саду угостићемо 17 компанија из 11 земаља као круну овогодишњег Фестивала, у оквиру којег ће још бити и филмских и едукативних програма. Али о томе ће вам више говорити госпођа Јунг.

Моја улога, коју радо прихватам, је да вам пожелим искрену добродошлицу и сву подршку у наредним месецима за време трајања Фестивала и да још једном захвалим свим пријатељима који су помогли организацију овогодишњег Фестивала игре – Делегацији Европске уније у Србији, граду Београду, амбасадама земаља из које долазе овогодишњи учесници. А нарочиту захвалност дугујем мојој претходници на овом месту, министарки Маји Гојковић, што је на најбољи начин спојила свој јавни ангажман са афинитетом према уметничкој игри и заслужна за успостављање ове лепе традиције да баш из Народне скупштине сваке године крене нови Београдски фестивал игре.

Желим вам добродошлицу у Народну скупштину, а свим гостима и учесницима добродошлицу у Србију и, наравно, много лепих и узбудљивих тренутака током 18. Београдског фестивала игре.

Хвала“.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
четвртак, 15. април

Цео календар догађаја