Понедељак, 31. мај 2004.

Дан Отворених врата Скупштине Србије

Народна скупштина Републике Србије данас је почела са праксом Отвореног дана за јавност. Врата Парламента симболично је први пут отворио председник Скупштине Предраг Марковић и пожелео добродошлицу ученицима Прве и Друге београдске и Земунске гимназије.


Народна скупштина Републике Србије данас је почела са праксом Отвореног дана за јавност. Врата Парламента симболично је први пут отворио председник Скупштине Предраг Марковић и пожелео добродошлицу ученицима Прве и Друге београдске и Земунске гимназије. Први гости Скупштине су најпре упознати са саставом и начином рада Народне скупштине, а затим су их дочекали представници посланичких група у Скупштини Србије.

Најзанимљивији део посете био је разговор са председником Предрагом Марковићем и потпредседником Горданом Поп Лазић у великој сали Скупштине у којој се одржавају седнице. Посетиоцима је чак демонстриран и електронски систем гласања, а имали су прилику и да искористе скупштинску говорницу и обрате се присутнима. Ученик Земунске гимназије позвао је председника и шефове посланичких група да и они присуствују једној од седница њиховог Школског парламента, а професор Прве Београдске гимназије поклонила је Скупштини брошуре о овој гимназији и за скупштинском говорницом прочитала пригодну песму Војислава Илића «Већ се купе». Свака школа је од Народне скупштине на поклон добила допуњено издање публикације Боре Мајданца «Народна скупштина Србије».

У четворочасовној посети ученици су обишли председнички кабинет, ресторан, сале за седнице одбора и посланичке клубове и непосредно се упознали са условима у којима раде народне посланици и стручне скупштинске службе.

Отворени дан ће постати пракса Народне скупштине Републике Србије и одржаваће се сваке последње суботе у месецу. Народна скупштина ће следећи пут отворити врата за грађане 26. јуна 2004. године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
уторак, 7. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја