8. јул 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић у разговору са шефом Мисије ОЕБС у Србији Андреом Орицијем

8. јул 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић у разговору са шефом Мисије ОЕБС у Србији Андреом Орицијем

Понедељак, 8. јул 2019.

Гојковић се састала са шефом Мисије ОЕБС у Србији

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са шефом Мисије ОЕБС у Србији Андреом Орицијем, са којим је разговарала о наставку сарадње скупштине Србије са овом организацијом, као и наставку подршке у даљем процесу реформи.


Гојковић и Орицио су истакли значај досадашње добре сарадње Народне скупштине и Мисије ОЕБС, кроз бројне програме и пројекте. Гојковић и Орицио су посебно указали на успешну сарадњу и подршку Мисије ОЕБС раду Женске парламентарне мреже, као важном аспекту активности Парламента, а Орицио је исказао спремност за наставак сарадње са Женском парламентарном мрежом, као и неформалном Зеленом посланичком групом.

Гојковић и Орицио су разговарали о актуелним питањима у раду Парламента. Гојковић је указала на важне помаке у унапређењу рада Парламента, када је реч о одлуци да се закони не доносе по хитном поступку, осим када је то нужно и приликом ратификација међународних споразума, као и да нема спајања тачака дневног реда. Гојковић је навела да су размотрени извештаји неколико независних тела, као и да је за среду, 10. јула заказала седницу на којој ће народни посланици разматрати извештаје Заштитника грађана, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Агенције за борбу против корупције, са предлозима закључака надлежних одбора, а Орицио је указао да је важно да у Парламенту постоји простор да се представе извештаји независних тела.

Гојковић је шефа Мисије ОЕБС у Србији упознала са процедуром избора новог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, која је у току, као и са процедурама за измену Устава, коју је започео Одбор за уставна питања и законодавство.

Састанку је присуствовала и Стефана Миладиновић, шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини ОЕБС.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
уторак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја